Hoe duurzaam eet jij?

Meet je eigen Voedselafdruk met de online test

Bereken de impact van jouw eetgedrag op de wereld. Dat kan met de Voedselafdruk, een nieuwe online test van het Voedingscentrum. Beantwoord 15 korte vragen over je eetpatroon en ontvang direct een score. De score geeft aan hoeveel hectare jouw manier van eten op de wereldbol in beslag neemt.

Op aarde is 0,9 hectare per wereldbewoner beschikbaar. De meeste mensen zullen waarschijnlijk op een hoger aantal uitkomen. Wil je deze score graag verlagen, dan kun je direct gebruikmaken van persoonlijk tips die na het maken van de test worden aangeboden.

Een voorbeeld: je geeft in de test aan dat je regelmatig eten weggooit. Dit heeft een behoorlijke impact op je score. Deze kun je verlagen door slimmer te kopen, koken en bewaren. Je kunt een boodschappenlijst maken, aardappelen, pasta en rijst afwegen alvorens te koken en je koelkast op 4°C zetten.

Aan het einde van de test kun je je score delen met vrienden op Facebook of Twitter. Met de link in deze post of tweet kunnen zij vervolgens ook hun Voedselafdruk berekenen.

Het Voedingscentrum wil met deze test laten zien wat de invloed is van je voedselkeuze op het milieu en hierbij praktische tips bieden.

Klik hier
om de test te doen.

Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven