Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groei Rouveen Kaas geremd door tekort aan biologische melk

Zuivelcoöperatie Rouveen Kaasspecialiteiten blijft gestaag groeien. Het zag de netto-omzet over 2010 met 10 miljoen euro toenemen tot ruim 87 miljoen euro. Ook de kaasafzet groeide fors, maar had groter kunnen zijn als er voldoende aanvoer was geweest van met name biologische melk.

Dit blijkt uit het jaarverslag van de coöperatie. In de tweede helft van 2010 was er sprake van een regelrecht tekort aan biologische melk. Ook al bedroeg de aanvoer met ongeveer 27 miljoen kilo 20 procent van de totale melkaanvoer (135 miljoen kilo). Inmiddels heeft de onderneming zich verzekerd van aanvullende aanvoer. Er is zo’n 15 procent, of 4 miljoen kilo extra gecontracteerd. Er bestaat ook een omschakelingsregeling voor eigen leden, maar die staan vooralsnog niet te trappelen om deel te nemen. Ondanks een financiële tegemoetkoming en extra scholing door Aver Heino. Vooral in Rouveen zelf is de animo gering.

De kaasproducent is ondertussen volop bezig met een uitbreidings- en moderniseringsprogramma. Rouveen is recent begonnen met de productie van Friese Nagelkaas en Leidsche Kaas voor FrieslandCampina. De nieuwbouw van rijpings- en verpakkingsruimten vordert gestaag. Het bedrijf produceert inmiddels meer dan 350 kaassoorten en -variëteiten.

Bron: Agd via website Rouveen Kaasspecialiteiten 
Publicatiedatum: