"Uitgegroeid tot belangrijkste bio-merk van Italië"

Almaverde Bio: unieke samenwerking tussen verschillende Italiaanse bedrijven

Tholen – Almaverde Bio stond met een opvallende stand op de eerste BtoBIO Expo die in mei in Milaan gehouden is. Hieraan was al te zien dat dit een grote speler op de Italiaanse biologische markt moest zijn. En dit klopt ook. "In Italië denkt de consument bij biologisch eigenlijk meteen aan Almaverde Bio." Almaverde Bio is jaren geleden als eerste biologische bedrijf begonnen met landelijke tv-reclame. "Dit was zo'n elf jaar geleden", licht voorzitter Renzo Piraccini toe. De markt is klein volgens hem, maar dit geeft de organisatie ook de nodige kansen.

Almaverde Bio is in 2000 opgericht. Het is een samenwerking van inmiddels twaalf Italiaanse bedrijven. Deze zijn niet perse volledig gericht op biologisch. Er zijn ook reguliere bedrijven bij die één bio-product produceren en dit via Almaverde op de markt zetten. Zo kwam 's werelds beste pesto-producent (volgens Renzo) naar Almaverde Bio toe om hun biologische pesto te vermarkten. "Deze hebben ze speciaal voor ons geproduceerd. Dit product past perfect bij onze kwaliteitseisen. Bij Almaverde Bio draait het namelijk om kwaliteit."


Renzo Piraccini en Renato de Goyzueta van het bedrijf Besana, dat gedroogd fruit produceert voor Almaverde Bio)

Het gaat om een kleine groep bedrijven. "We zijn uitgegroeid tot het belangrijkste biologische merk van Italië." De directeur is blij met waar Almaverde Bio nu staat. Hij kan ook aankondigen dat er nog één bedrijf bij zal komen, namelijk een zuivelbedrijf.

Onder het merk Almaverde Bio is een zeer breed assortiment verkrijgbaar. Ze zijn gestart met groenten en fruit. Maar inmiddels verkoopt de organisatie ook versgesneden producten, vlees en vis, fruitsappen, tomatensaus, sinaaspappelsap, jam, olijven en olijfolie, brood en bakkerijproducten, eieren en natuurlijk pasta.Ook zijn er allerlei soorten noten verkrijgbaar, waaronder pistachenoten, pinda's, cashewnoten en amandelen.


Buitenland

De producten van Almaverde Bio liggen in België al in de schappen van Spar, terwijl Besana-producten aanwezig zijn in het Verenigd Koninkrijk (Marks & Spencer, Tesco, Waitrose, Saintsbury, enz.) en in België (Colruyt e Delhaize). In de toekomst hoopt Almaverde Bio ook in Nederland contacten te krijgen. Tevens loopt het momenteel al goed in Duitsland en Renzo hoopt in de toekomst ook Franse retailers aan het klantenbestand toe te voegen.

Voor meer informatie:

Renzo Piraccini
Almaverde Bio
Viale della Cooperazione, 400
47522 Cesana
+39 0547 414111
renzo.piraccini@apofruit.it

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven