Avalon heeft intentieverklaring ondertekend

Nieuwe kansen voor biologische saffraan in Afghanistan

Avalon, een Nederlandse stichting die zich inzet voor duurzame plattelandsontwikkeling in Midden- en Oost-Europa, Centraal-Azië en andere kwetsbare landbouwgebieden in de wereld, heeft op 23 juni een intentieverklaring ondertekend met Afghan German Trading en Afghan Red Gold om de biologische teelt, maar ook de internationale afzet van Afghaans biologisch saffraan concreet vorm te geven.

De verklaring is ondertekend tijdens de Afghanistan conferentie voor ontwikkeling van de landbouwsector in Afghanistan, van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering. Op deze conferentie kwamen Nederlandse bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen bijeen om te kijken wat zij samen kunnen doen om de situatie in het land te verbeteren. Een goed gecoördineerde samenwerking is van doorslaggevend belang als het gaat om de wederopbouw van Afghanistan.


Achterste rij v.l.n.r.: Ehsan Turabaz (President of the Netherlands-Afghanistan Business Council), Noorullah Delawari (Minister CEO of the Afghan Investment Support Agency), Dr. Rahimi (Afghan Minister of Agriculture, Irrigation and Livestock), Enayatullah Nabiel (Ambassador of Afghanistan in the Netherlands).
Voorste rij v.l.n.r.: Najibullah Rahmati (Director Afghan Red Gold), Martien Lankester (Executive Director Avalon), Abdul Ghafar Dawi (Director Afghan German Trading)

Vrede, stabiliteit en economisch herstel

Bij Afghanistan denken de meeste mensen al gauw aan oorlog en opiumproductie. Maar Afghanistan is ook een land in opbouw, waar hard gewerkt wordt aan vrede, stabiliteit en economisch herstel. Voor biologische landbouw en voor de teelt van biologisch saffraan in het bijzonder liggen hier goede kansen. De omstandigheden voor de teelt zijn er ideaal. Bovendien is saffraan een belangrijk middel in de strijd tegen illegale opiumproductie, omdat het een lucratief alternatief is voor papaver.
Avalon is door Afghan German Trading en Afghan Red Gold gevraagd om het proces om te komen tot de productie en verwerking van biologische saffraan te begeleiden en de coördinatie van het initiatief op zich te nemen.


V.l.n.r.: Najibullah Rahmati (Director Afghan Red Gold), Martien Lankester (Executive Director Avalon), Abdul Ghafar Dawi (Director Afghan German Trading)

Avalon

Avalon zet zich al ruim twintig jaar in voor de bevordering van biologische en multifunctionele landbouw, agrarische milieuprogramma's, agrobiodiversiteit en duurzame plattelandsontwikkeling. Om dit te realiseren werkt Avalon samen met lokale partnerorganisaties en helpt zij bij de totstandkoming van beleid en regelgeving, bij de opbouw van organisaties, de ontwikkeling van lokale markten en het opbouwen en verspreiden van kennis. Ook ondersteunt Avalon een uitgebreid internationaal netwerk van organisaties, die zich inzetten voor een duurzaam ontwikkeld platteland, biologische landbouw en natuurbeheer.

Voor meer informatie: www.avalon.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven