Plannen voor wekelijkse bio-markt

Ministerie Verenigde Arabische Emiraten ondersteunt bedrijven bij bio-registratie

Er zijn plannen in de maak om biologische producten uit de Verenigde Arabische Emiraten op een wekelijkse markt te gaan verkopen. Dit heeft het ministerie van Milieu en Water gezegd. Het ministerie is op zoek naar de beste manier om producten van biologische bedrijven in de particuliere sector te verkopen.

Tot nu toe zijn 28 boerderijen in de VAE gecertificeerd door het ministerie. Zij telen biologische groenten en fruit. Boeren worden aangemoedigd om moderne landbouwtechnieken te gebruiken en zo hun productie te verhogen en de kwaliteit van in de VAE geproduceerd voedsel te verbeteren.

"Alle bedrijven moeten officieel geregistreerd zijn bij het ministerie. Ook staan zij onder toezicht van het ministerie", vertelt Mariam Al Shenasi van het ministerie. In de toekomst moeten alle biologische producten een sticker met bio-vermelding gaan dragen.

In een poging om bio-landbouw te bevorderen, kregen boeren de kans om zelf monsters van hun producten te nemen en deze gratis door het laboratoria van het ministerie te laten onderzoeken. Vervolgens konden zij een certificaat aanvragen. "Er is grote belangstelling van consumenten voor biologische producten. Ook zijn veel boeren ge├»nteresseerd in biologische landbouw. Zij willen graag dat hun producten officieel als biologisch geregistreerd worden, alvorens deze de markt op gaan", besluit Mariam. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven