EkoPlaza aan Nieuwe Binnenweg in Rotterdam geopend

'Apart: in zo'n grote stad slechts één grote bio-winkel'

"Ik keek al langer met een schuin oog richting deze stad. Zelf woon ik en Delft en heb ik al een winkel in Delft en in Leiden. Maar zo een grote stad waar slechts één grote biologische winkel is, dat heb ik altijd apart gevonden. Iedereen in Rotterdam en omgeving kent de Groene Passage, maar meer is er ook echt niet. Nu zijn wij er", aan het woord is Rina van der Stok is eigenares van EkoPlaza Rotterdam, dat donderdag aan de Nieuwe Binnenweg de deuren openende.

"Het idee kwam vanuit de gemeente, ze willen van dit deel van de Nieuwe Binnenweg een duurzaam deel maken, daar passen wij perfect bij. Door vier panden bij elkaar te trekken, hebben wij nu een mooie, grote supermarkt."

Donderdagochtend stromen de eerste klanten al nieuwsgierig binnen. Allerlei producten kunnen geproefd worden. De Rotterdamse winkel heeft veel van het EkoPlaza huismerk en heel veel vers. "We willen specialist zijn in vers. Ook proberen we vergeten groente weer in de aandacht brengen, zoals bosbiet en zoete bataat. Uit cijfers blijkt dat in Europa de Nederlanders het minste uitgeven aan voedsel. Goed voedsel is enorm belangrijk, daar mogen we wel bewuster van zijn. Klanten die hier komen zijn mensen die van goed eten houden en daar geld voor hebben."

In de winkel is een groot aanbod aan kaas te vinden, veel vlees, een grote wijnafdeling, een sapjesafdeling, wasmiddelen, kattenvoer: allemaal biologisch. De prijzen liggen iets hoger dan in een gewone supermarkt. "Onze producten zijn inderdaad wat duurder, maar dat moet je voor goede spullen over hebben. Wij werken er hard aan om tot passende, goede prijzen te komen. De producten worden anders geproduceerd, daarvoor betaal je iets meer. Ik heb er alle vertrouwen in dat de winkel goed gaat draaien, onze klanten zullen van ver hierheen komen. Elke dag gezond genieten van pure smaak, dat bieden wij."

Bron: Metro

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven