Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bomenland Schiphorst de grootste biologische boomkwekerij van Nederland

Bomenland Schiphorst is een boomkwekerij van ongeveer twintig hectare en een plantencentrum aan de Langesteeg 11 in Bennekom.

"Wij kweken sinds 2004 volledig biologisch, onder Skal keurmerk, dus de producten van onze kwekerij zijn Eko. Daarmee zijn we de grootste biologische boomkwekerij van Nederland. Op de kwekerij kweken we bomen en solitairen: in een breed assortiment, in diverse vormen: dak, pyramide, cylinder, hoge en lage lei, allerlei soorten, in diverse maten: bomen van drie tot twaalf meter hoog, van 10 tot 50 jaar oud, oude hoogstam vruchtbomen, bladhoudende bomen."

"Op ons plantencentrum hebben we ongeveer 300 soorten vaste planten, 450 soorten heesters, bos en haagplantsoen en we kweken we een aantal soorten vaste planten en heesters biologisch. Sinds vorig jaar hebben we een verzameling aangelegd van Buddleja (vlinderstruik). Sinds december 2010 zijn we Nederlandse Planten Collectie houder van Buddleja", aldus Jan Huiberts.

Ongeveer 70 verschillende vlinderstuiken sieren de collectie.
Dit zullen er in de komende tijd nog meer worden. "We hebben contacten in Engeland, Amerika en Duitsland over Buddleja soorten en cultivars. Sinds vorige week hebben we drie soorten uit Amerika, die we alleen mogen showen, dus nog niet verhandelen omdat ze nog nieuw zijn. Rondom deze collectie hebben we combinaties gemaakt met bomen, heesters en vaste planten, onder andere van dracht en waardplanten voor vlinders en insecten. We vermeerderen alle soorten en proberen ze biologisch op te kweken voor onze klanten. Ook voeren we onderzoek uit op onze collectie."

Bomenland werkt samen met de Vlinderstichting, die onderzoek doet naar de meeste interessante vlinderstruik voor vlinders. "We gaan een aantal jaren de bloeitijden verzamelen, zodat we voor Nederland een juiste bloeiperiode per plant weten. We meten de bereikte hoogten van de planten. We kunnen na een aantal jaren vaststellen, wat voor Nederland geschikte planten zijn."

Om dit alles te presenteren heeft Bomenland in juli, augustus en september de eerste Buddleja dagen: 1, 2, 8 en 9 juli, 5, 6, 12 en 13 augustus en 2 en 3 september, steeds van 9.00 tot 17.00 uur. "Tevens zullen een aantal collega's en verwante bedrijven kleine presentaties hebben op onze kwekerij."

Bron: EdeStad
Publicatiedatum: