Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Twee geitenkazen, één koe-kaas en drie babykaasjes met speciale smaak"

Henri Willig presenteert nieuwe Hooidammerkazen op BioFach 2011

Tholen – Kaasmakerij Henri Willig is het bedrijf achter het biologische kaasmerk Hooidammer. Deze kaas leveren zij onder meer in Nederland, België en Duitsland, en dan met name aan de biologische groothandels en biologische supermarktketens. "In Nederland leveren we ook de Jumbo supermarkten onder het Polderkaas merk onze biologische kazen", vertelt Karin Brouwer. Ze geeft aan dat ook bij retail steeds meer interesse is voor biologische kaas.


"We hanteren drie melkstromen, koe, geit en schaap. Naast de naturel kazen, in alle leeftijden, hebben we ook kazen met speciale smaken." Karin licht toe dat er vooral veel koe kazen met speciale smaken zijn, maar dat er ook steeds meer biologische geitenkazen met smaken bij zullen komen.

Voor de BioFach is Kaasmakerij Henri Willig druk geweest met het maken van een aantal nieuwe biologische kazen, deze worden tijdens de beurs gepresenteerd. "Het gaat bij de grote kazen om twee geit - en een koe kaas met een nieuwe smaak. Tevens gaan we drie baby natuur geitenkazen van minimaal 180 gram met kruiden erop introduceren."



"Nieuwe smaken introduceren bij biologische kaas is lastig omdat we alleen natuurlijke smaakstoffen en ingrediënten gebruiken. Daarom is het lang zoeken om een geschikte combinatie van ingrediënten te vinden die de juiste kleur en smaak opleveren. Tijdens het ontwikkelen doen we regelmatig smaaktesten en vragen we de meningen van klanten en consumenten."


Er zijn op dit moment naast alle leeftijdskazen koekazen in zeven smaken verkrijgbaar, daar komt nu dus een achtste bij. De geitenkazen zijn in diverse leeftijden verkrijgbaar en in fenegriek, vanaf volgende week wordt dit uitgebreid met twee nieuwe smaken. Bij de baby geitenkazen introduceert Kaasmakerij Henri Willig een nieuwe range kaasjes met kruiden erop, wat een geheel nieuwe kaasvariant betekent.

De nieuwe Hooidammer kazen zijn volgende week tijdens de BioFach te zien en te proeven in Hal 6, standnummer 421.

Voor meer informatie:

Karin Brouwer
Kaasmakerij Henri Willig
Venus 16-18
8448 GW Heerenveen
[email protected]
www.henriwillig.com