België: Ecocheques nu ook voor aankoop biologische voeding

Vanaf 1 januari kunnen werknemers die ecocheques krijgen, die ook gebruiken om biologische voedingsproducten aan te kopen. Dit heeft de Nationale Arbeidsraad vandaag beslist. BioForum is verheugd over deze beslissing, die een mooie kans biedt aan consumenten om met biologische producten kennis te maken.

Sedert een tweetal jaar kunnen werknemers ecocheques krijgen van hun werkgever. Net zoals de maaltijdcheques zijn ecocheques vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen. Ze kunnen gebruikt worden om milieuvriendelijke producten te kopen, maar tot nu toe bevatte de lijst van milieuvriendelijke producten enkel ecologische non-food producten. Vanaf 1 januari zal ook biologische voeding op de lijst staan.

BioForum is verheugd over deze beslissing van de NAR, en dankt de sociale partners voor hun steun aan de biologische landbouw en voeding.

Biologische producten hebben een onbetwistbare meerwaarde voor onszelf en voor de kwaliteit van onze leefomgeving. Biologische landbouw draagt bij tot de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen, tot meer biodiversiteit en een verbeterd dierenwelzijn. Deze voordelen zijn door alle Europese lidstaten erkend en de criteria waaraan biologische productie en verwerking moeten voldoen, zijn door Europa bepaald.

Biologische landbouwproducten worden grondig gecontroleerd op deze wettelijk vastgelegde criteria, bovenop de gewone controle op voedselveiligheid. Consumenten herkennen biologische voeding makkelijk: aangezien de term 'biologisch' wettelijk beschermd is, mag de consument ervan uitgaan dat elk voedingsproduct dat de term 'biologisch' draagt, effectief biologisch is. In de toekomst zal voorverpakte bio-voeding steeds het Europese bio-label dragen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven