Nu tot 2017 de tijd

EU besluit tot versoepeling CO2-eis bestelwagens

De lidstaten van de EU hebben gisteren in Brussel besloten fabrikanten van bestelwagens twee jaar langer de tijd te geven om te voldoen aan scherpere normen voor de uitstoot van broeikasgas (CO2). Ook een emissiedoel voor de langere termijn valt minder zwaar uit dan oorspronkelijk voorzien.

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu sprak na afloop van het EU-beraad van een 'zwaar bevochten' akkoord. Hij gaf aan dat Nederland een ambitieuzere doelstelling voor ogen had, maar dat dat niet mogelijk was door de opstelling van autoproducerende landen zoals Italië, Duitsland, Frankrijk en Polen.

Fabrikanten krijgen nu tot 2017 de tijd om wagens te maken met een gemiddelde maximumuitstoot van 175 gram broeikasgas per kilometer. De Europese Commissie wilde dat doel vastleggen voor 2015. Ze had voor 2020 een uitstootnorm van 135 gram CO2 per kilometer voor ogen, maar dit is uitgedraaid op 147 gram.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.