Oostenrijkse boer steunt Russische weeskinderen

Premier Poetin proeft Oostenrijkse bio-wodka

Russische weeskinderen hopen dat premier Poetin een Oostenrijkse bio-boer, Hans Ackerl, gaat ondersteunen. Ackerl brouwt biologische Wodka in Waldviertler. De 'norderd Pure Potato Vodka'-producent heeft inmiddels al 10.000 euro gedoneerd aan een charitatieve organisatie die voor Russische weeskinderen zorgt.

Men hoopt dat Poetin, die groot wodka-kenner is, na het proeven van de wodka ook een steentje zal gaan bijdragen. "Na positieve feedback op onze Pure Potate Vodka zijn we benieuwd hoe het de Russische premier Poetin zal smaken", aldus Hans Ackerl.Aan de oorsprong van elke fles Norderd-wodka staat 5 kilo biologische aardappelen van hoge kwaliteit. Het gaat om de zeldzame soort 'Lady Balfour'. De aardappelen worden geteeld op de boerderij van het echtpaar Ackerman, zij hebben al meer dan twintig jaar ervaring. Na de oogst van de aardappelen worden ze gesneden, verwarmd en vermengd met enzymen voor versuikering. Na toevoeging van gist begint de 72-uurs durende gisting.

Kijk hier voor meer informatie.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.