Federatie Landbouw en Zorg

Nieuwe organisatie voor de zorglandbouw in Nederland

Nederland kent inmiddels 1000 zorgboerderijen en ruim 600 hiervan hebben zich verenigd in de nieuwe Vereniging Federatie Landbouw en Zorg Nederland. De sector zorglandbouw is sterk in opkomst. Steeds meer mensen met een beperking kiezen voor een verblijf op een zorgboerderij. Die ontwikkeling trekt internationaal de aandacht. De kennis van de Nederlandse zorglandbouw is bezig een Europees exportproduct te worden.

De Federatie Landbouw en Zorg is de opvolger van de Stichting Verenigde Zorgboeren. De Federatie en haar leden in het hele land zijn ambitieus en willen een volgende stap zetten in de professionalisering van deze jonge, innovatieve sector. Gegroeid uit idealisme, heeft de zorglandbouw zich ontwikkeld tot een veilige en activerende omgeving voor mensen met een zorgvraag. Dat zijn mensen met autisme, met verstandelijke of lichamelijke handicaps, ouderen en mensen met een psychische of sociale hulpvraag.

Professionalisering

De professionalisering van de zorglandbouw vraagt om een krachtige, bottom-up organisatie die haar leden stimuleert om aan de gevraagde criteria en keurmerken te voldoen. Ook is de Federatie Landbouw en Zorg toe aan onderzoek naar het 'maatschappelijk rendement' en het nader inhoudelijk professionaliseren van de sector. Hierover is de Federatie in overleg met de ministeries van VWS en EL&I.

Ambitie

De Federatie Landbouw en Zorg vertegenwoordigt de belangen van alle zorgboeren die bij haar zijn aangesloten en voert namens hen het woord met de ministeries van VWS en EL&I, cli├źntenorganisaties, zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het is de ambitie van de Federatie om de kwaliteit van de sector te verhogen en van daaruit door te groeien.

Kijk hier voor meer informatie: www.zorgboeren.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven