Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijven krijgen drie maanden om te voldoen aan bepalingen

Egypte gaat 'mislabeling' bio-producten aanpakken

Egypte gaat de regelgeving en het toezicht op de biologische voedingsindustrie aanscherpen. De focus zal liggen op de juiste etikettering en specificaties op de producten.

In een verklaring zegt de minister van Handel en industrie, Rachid Mohamed Rachid dat de maatregelen bedoeld zijn om consumenten te beschermen tegen fraude en bedrog. Instanties en bedrijven krijgen drie maanden de tijd om te voldoen aan de bepalingen.Volgens het International Trade Center (OTC) heeft Egypte een goed ontwikkelde en snel groeiende biologische sector. Ongeveer 500 agrarische bedrijven zijn gefocust op de biologische productie. Zij telen onder meer druiven, citrusvruchten, dadels, mango's, aardbeien en diverse granen, specerijen en groenten. Er wordt ook katoen geteeld en medische planten.

"Uit het rapport van OTC blijkt dat Egypte één van de weinige Afrikaanse landen is waar ook de binnenlandse vraag naar biologische producten hoog is. De voortgaande groei van de binnenlandse markt zorgt ervoor dat de lokale producenten steeds minder gaan vertrouwen op de export. Daarom is het belangrijk om te blijven investeren in de sector", vertelt Rachid.

Om te profiteren van deze groeiende vraag, zijn volgens Rachid sommige bedrijven illegaal bezig en aan het sjoemelen met etiketten. "Daarom gaan we vanaf nu het hele productieproces controleren, van aankomst van het product tot aan de eindgebruiker. De producten moeten ook goedgekeurd worden door de 'Egyptian Organization for Standards and Quality'.