Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franse bio-cognac-producenten tevreden met omschakeling

'Werkwijze brengt echt een rust met zich mee'

De Franse cognac-producenten Alain en Dany Chadoutaud hebben in 1999 hun bedrijfsvoering compleet omgegooid, ze besloten voor biologische te gaan. In 2002 kregen ze het AB-label toegekend voor de hele operatief. "Dit is een compleet andere baan", erkent de wijnmaker, zijn vrouw Dany is het hiermee een. "Deze werkwijze brengt echt een rust met zich mee."



Voor het voeden van de wijnstokken gebruikt het echtpaar een mengsel van brandnetels en varens, natuurlijk compost dus. En alleen wanneer het echt nodig is, komt er koper aan te pas. De druivenstokken worden strenger in de gaten gehouden, maar de veeleisendheid komt ook zeker de geur en smaak van de wijn ten goede. De wijn van het echtpaar wordt in heel het land verkocht, onder meer op markten en in supermarkten in de regio.

Voor de Kerst presenteren ze nu hun nieuwste creatie: 'La FĂȘte du chat'. "De productlijst wordt elk jaar langer." Het echtpaar spreekt graag over hun bedrijf, ze leggen dan ook met liefde de werkwijze uit aan iedereen die dit maar wil horen.

Klik hier voor meer informatie.