Wat eind 2007 als een idee begon, is nu werkelijkheid. Tientallen Betuwse wijnstokken op biologische wijngaard 'de S-Akker' in Dodewaard zijn geadopteerd. De 'adoptie-ouders' zijn personen maar ook bedrijven en instellingen. Voor zover bekend is deze adoptie nog steeds uniek in Nederland.

Nu de feestdagen weer naderen wil de S-akker deze adoptiemogelijkheid graag onder de aandacht brengen. Een bijzondere manier om je vrienden, familie, relaties of klanten te verrassen. Het is een cadeautje met toekomst. Want als volgend jaar de druiven rijp zijn en een succesvolle oogst en wijnbereiding volgen, kun je de zomer daarop persoonlijk een fles wijn afhalen.Wijngaardeniers Teun Geluk en Chris Maan hechten aan deze nieuwe manier van klantenbinding. "Tegen betaling van 10 euro kun je zelf of iemand anders de 'zorgdrager' van een wijnstok worden. Je draagt dan ook eventuele risico's van een misoogst."

Mensen vinden het leuk om een persoonlijke band met hun product te hebben. Bij hun wijnstok komt een naambordje te staan. Ze kunnen altijd komen kijken. Als de druiven zijn geoogst en de wijn is gebotteld, krijgt men bericht en kan de adoptant een fles wijn ophalen. "Eigenlijk verkopen we een stuk beleving van wat de natuur ons kan bieden en krijgen mensen er een fles wijn cadeau bij."

Meer weten?

Alle informatie over de adoptiewijnstok is te vinden op www.s-akker.nl onder 'Wijnverkoop', ook wanneer de wijngaard de komende tijd geopend is.

Meer info: Teun Geluk 06 27262711 of Chris Maan 0488-454 286.