'Nu complete oplichterij'

Amerikaanse inspecteur pleit voor herziening certificeringssysteem

De Noord-Amerikaanse biologische levensmiddelelensector moet verplichte, onaangekondigde tests invoeren. Dit is de mening van Mischa Popoff, hij is biologische inspecteur en auteur.Popoff zegt dat het huidige certificeringssysteem, gebaseerd op vergoedingen en papierwerk, de deur heeft geopend voor oneerlijk gebruik van de term biologisch. "Ik ken heel veel goede en eerlijke biologische boeren en telers in Canada en de Verenigde Staten. Zij zijn goed voor 15 tot 20 procent van de bio-markt. Dat is het", aldus Popoff. "We importeren 85 procent van onze bio-voeding."

"Veel van dit voedsel komt uit landen als China, Mexico en Brazilië. Hier krijgen Noord-Amerikaanse bio-inspecteurs geen toegang. Zij sturen hun eigen inspecteurs en sturen de papieren dan door naar de USDA of de Canadian Food Inspection Agency. Zij voorzien de producten dan blindelings van een stempel. Dat is complete oplichterij."

"De sector moet wat echte tests invoeren om de integriteit van het systeem te herstellen. De bio-markt moet gaan voor kwaliteit."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.