De Groene Weg Nijmegen is uitgeroepen tot Biologische Slagerij van het Jaar. Vorig jaar won de biologische slagerij aan de Groenestraat 189 in Nijmegen deze titel ook al. De verkiezing Slagerij van het Jaar wordt georganiseerd door het vakblad Slagerswereld. De jury, bestaande uit vakmensen, beloonde De Groene Weg met het cijfer 8,85. In totaal schreven zich 58 slagerijen in voor deze verkiezing. De bekendmaking van de winnaar vond plaats op 2 november jongleren tijdens een vakbeurs voor slagers in Amsterdam.

Juryrapport

De jury was bijzonder te spreken over de fijne en gemoedelijke sfeer die in de winkel van slager Bas Derksen heerst. "Er is volop aandacht en gevoel voor de persoonlijke wensen van de individuele klant. De slager biedt een breed, kwalitatief hoogwaardig en onderscheidend assortiment. Er werkt een klein team met gemotiveerde medewerkers. Er is veel discipline en creativiteit om de versuitstraling te behouden. De winkel is binnen en buiten uitstekend verzorgd." Slager Bas Derksen is uiteraard zeer trots op de titel: "Het is een groot compliment voor het team dat we in staat zijn gebleken het hoge niveau vast te houden."De Groene Weg slagerijen

De biologische slagers van De Groene Weg maken zich iedere dag sterk voor lekker, natuurlijk vlees. Gezond van Oorsprong, noemen ze dat. De Groene Weg slagers verkopen uitsluitend vleesproducten die afkomstig zijn van de biologische landbouw. De gehele keten is in eigen regie, vanaf de biologische boerderijen die de dieren exclusief aan De Groene Weg leveren tot aan de winkel. Voor de ambachtelijke bereiding van de producten zijn geen smaakversterkers gebruikt. Chemische toevoegingen voor geur, kleur, smaak en houdbaarheid zijn niet toegestaan.