Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor alle levensmiddelen geschikt

Novamont ontwikkelt duurzame plastic folie

Een Italiaans bedrijf heeft een duurzame plastic folie ontwikkeld. De verpakking van Novamont is gemaakt van bestanddelen op basis van plantaardige olie. Het kan voor alle levensmiddelen gebruikt worden, zelfs degenen met een hoog vetgehalte of hoge zuurtegraad.

Het product is op de K 2010-beurs in Düsseldorf geïntroduceerd. Ontwikkelaar Stefano Facco vertelt dat het in eerste instantie bedoeld is voor het gebruik als industrieel materiaal voor voedselverwerkers. "De verpakking is waarschijnlijk binnen 18 maanden beschikbaar. We hebben al contacten met machinefabrikanten en zijn bezig met het ontwikkelen van een verpakkingsoplossing speciaal voor de vleesindustrie. Hier ligt prioriteit. Onze tests hebben aangetoond dat de folie uitstekende resultaten oplevert wanneer deze gebruikt worden voor het verpakken van vlees. Dit in termen van het beperken van oxidatie en het behoud van de rode kleur van producten."

Het materiaal is composteerbaar volgens de norm EN13432. En het is compatibel met verschillende composteerinstallatie-technologieen.