Los conflicten niet op via de e-mail

E-mail en tekstberichten zijn prachtige communicatiemiddelen, doch wie denkt via email een conflict of een meningsverschil te kunnen oplossen, maakt het meestal alleen maar erger. E-mail en tekstberichten zijn verleidelijke media. Je maakt je punt, duidelijk, zonder onderbreking en het is 100% eenrichtingsverkeer. Vaak geeft e-mail eenzelfde gevoel als een guerrilla-oorlog: snel binnenvallen, gericht je tegenstander onder vuur nemen en je schoten lossen en dan als een dief in de nacht verdwijnen.

Maar deze methode werkt niet. Je maakt niet het punt dat je maken wilde; integendeel je maakt de zaak alleen maar erger met opruiend taalgebruik en woede en te weinig nuance om het menselijker te laten klinken. Kortom: escalatie dreigt.

Email is een prachtige tool voor eenvoudige en praktische communicatie. Maar email is onpersoonlijk en het werkt zeker niet om meningsverschillen op te lossen.

Zet het niet op e-mail, want zo'n bericht gaat nooit meer weg. Praat erover. Stap op je collega af of neem de telefoon. Je zal blij zijn dat je het gedaan hebt.

Bron: Express.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.