In natuuractiviteitencentrum De Koppel, Hardenberg

Zaterdag 18 september Bewust & Duurzaam Wonen Fair

Op zaterdag 18 september 2010 vindt bij natuuractiviteitencentrum De Koppel voor het eerst de Bewust & Duurzaam Wonen Fair plaats. Tijdens deze fair zijn er allerlei activiteiten en is er informatie over het energiezuiniger en comfortabeler maken van uw woning. De Bewust & Duurzaam Wonen Fair is leuk voor het hele gezin!

Tussen 11.00 en 16.00 uur is op de Bewust & Duurzaam Wonen Fair van alles te beleven. Zo is er natuurlijk volop informatie over het duurzamer en energiezuiniger maken van uw woning. De energieadviseur vertelt tijdens een inloopspreekuur hoe u dat kunt doen.

Partners en bedrijven die deelnemen aan het energieservicepunt Bewust Duurzaam Thuis presenteren isolatiematerialen, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepompen en led-verlichting.

Ook is er informatie over de verschillende subsidiemogelijkheden en is de expositie 'Duurzaam Natuurlijk, Watt LED je?' te bekijken. Bovendien worden de verschillende vormen van elektrisch vervoer gedemonstreerd.

RUG Discovery Truck

Speciaal voor de Bewust & Duurzaam Wonen Fair komt de RUG Discovery Truck naar Hardenberg. Deze truck is een rondreizend laboratorium van de Rijksuniversiteit Groningen en biedt één en al fascinatie voor kinderen. Tijdens de fair kunnen kinderen in de RUG Discovery zelf experimenten en proefjes doen met zonnecellen. Verder zijn er ook diverse activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen.

Wonen

Ook op het gebied van wonen is er tijdens de fair genoeg te beleven. Een doe-het-zelfzaak laat zien hoe de handige klusser de eigen woning zelf duurzamer kan maken en er is aandacht voor woninginrichting en – decoratie met een duurzaam tintje.

Ook het aanbod energiezuinige woningen is te bekijken. Bezoekers kunnen tenslotte genieten van bewuste biologische en streekproducten.

Pendelboten

De Bewust & Duurzaam Wonen Fair vindt plaats bij natuuractiviteitencentrum De Koppel aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. De entree is gratis. Tussen Grand Café Dock’s en De Koppel varen de hele dag gratis pendelboten om bezoekers van en naar de fair te brengen.

De Bewust & Duurzaam Wonen Fair wordt georganiseerd door energieservicepunt Bewust Duurzaam Thuis van de gemeente Hardenberg en natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Bron: Gemeente Hardenberg

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.