Zelfmaakpakketten van biokatoen van Knippie & Natur-elle

Sew-it-yourself is weer helemaal in. Zelf (kinder)kleding maken is een ontspannende creatieve bezigheid die veel voldoening geeft. Aangezien vrouwen van nu niet allemaal meer met haken, breien en naaien zijn groot gebracht, zijn zelfmaakpakketten de uitkomst. Met deze SIY-pakketten kun je meteen aan de slag. Je hoeft niet meer naar een winkel om stoffen, lintjes, en andere fournituren aan te schaffen, want alles zit er al in. Bovendien zijn de zelfmaakpakketten van Knippie en Natur-elle ook helemaal 'groen'.

KnipMode ontwerpt al tientallen jaren patronen om zelf kleren mee te naaien. Het zelf- maakblad Knippie verschijnt elke 2 maanden met patronen speciaal voor baby’s en kin- deren. Knippie richt zich echter op de 'ervaren' naai(st)er, die voldoende ervaring heeft met het lezen van patronen, knippen van de stoffen en het volgen van de werkbeschrij- vingen. Om echter aan de groeiende behoefte van het ‘zelfmaken’ speciaal voor beginners te voldoen, is Knippie met Natur-elle gaan samenwerken.

Natur-elle is een Nederlands label van eco-friendly baby & lifestyle producten. Alle artikelen worden gemaakt van ecologische stoffen (zoals biokatoen) en geproduceerd in Europa onder menswaardige omstandigheden. Voor consumenten blijft het echter nog lastig om biologische katoenen stoffen aan te schaffen. Vandaar dat Natur-elle in haar eigen webshop (naturelleshop.nl) ook ecologische stoffen aan consumenten aanbiedt. De keuze in deze stoffen is helaas nog erg beperkt. Echter om te laten zien dat je ook met hele pure ongebleekte biokatoen hele schattige babykleertjes kunt maken, verscheen onlangs in de Knippie (nr. 1 van 2010) een hele eco baby collectie met stoffen van Natur-elle.

Samenwerking

Knippie en Natur-elle zijn vervolgens verder gegaan met de ontwikkeling van zelfmaakpakketten. Dit heeft geresulteerd in verschillende SIY-kits met babykleding en -accessoires uitgevoerd in bedrukte biokatoenen stoffen. De pakketten zijn verkrijgbaar via www.naturelleshop.nl en binnenkort ook bij verschillende verkooppunten van Natur-elle.

07-06-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven