Meerdere prijzen voor Bastiaansen op International Cheese Awards
Al sinds het ontstaan van Bastiaansen is het de uitdaging om smakelijke en bijzondere kazen te produceren. Zo is er door de jaren heen een assortiment ontwikkeld van meer dan 80 soorten biologische en speciale kazen. Nog altijd zoekt de afdeling productontwikkeling naar mogelijke nieuwe kazen. De beste en lekkerste kazen brengt het bedrijf na een uitgebreid selectieproces op de markt.
Het harde werken aan de Bastiaansen Authentique is nu beloond: de variant in koemelk heeft vorige week een Gold award gewonnen in de categorie biologische kaasspecialiteiten. Dit Blauwader kaasje heeft ook de Cheese Company award gewonnen; deze wordt uitgereikt voor de beste biologische kaas in de wedstrijd.
In de categorie Blue goat's cheese kwam de Bastiaansen Authentique geit blauw goed naar voren en werd gewaardeerd met een Silver Award. De Bastiaansen Caractéristique kreeg in de categorie gewassen korstkazen van de jury een Very Highly Commended.
Dit jaar waren er 283 categorieën, met inzendingen uit 27 landen. In totaal deden er 4.286 kazen mee aan de wedstrijd. De producten werden beoordeeld door 190 juryleden. Bastiaansen Kaas nam dit jaar voor het eerst deel aan deze wedstrijd. De organisatie laat weten zeer content te zijn met dit prachtige resultaat.
Voor meer informatie:
www.bastiaansen-bio.com
www.internationalcheeseawards.co.uk/visitors/about-the-awards