Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Skal-certificering voor zeewierteelt komt er zeker"
Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen

Tholen - Het aanbod van Marc Foods is uitgebreid met drie nieuwe producten: zeewiermayonaise, zeewierketchup en zeewiermosterd. Voor de ontwikkeling en productie heeft Marc ondersteuning gekregen van Ton Schroer, eigenaar van Tons Mosterd en Heerlijkheden. Ton: "Deze producten zijn wat je noemt 'echt vers van de pers'. Ik maak het voor Marc. We werken al heel lang samen. Zo gebruik ik al sinds 1980 biologisch mosterdzaad van Texel. Marc wilde graag iets met zijn zeewier doen. Zij bestellen het bij mij en ik produceer het."



Voor Ton is het grote voordeel van de samenwerking met Marc Foods dat zij zeewier van constante kwaliteit kunnen leveren. "Ook bevat het zeewier geen kwik en zijn ze bezig met het verkrijgen van een bio-certificering voor de zeewierteelt."



Marc van Rijsselberghe van Marc Foods beaamt dit. Hij vertelt desgevraagd wat meer over de zeewierteelt: "We zijn bezig met de teelt van zilte gewassen en daarbij werken we dus met de zee. Daardoor hebben we ook de mogelijkheid om iets met zeewier te doen. We bekijken nu ook de mogelijkheid om de zeewierteelt door Skal te laten certificeren. Hier zitten nog wel wat haken en ogen aan, aangezien de zee een heel ander voedselsysteem is dan op land. Op termijn gaan we deze certificering zeker voor elkaar krijgen. Er is naar mijn mening te veel zeewier in de wereld te koop waar helemaal geen controle op is." 
 
Marc vertelt dat Marc. een merk is dat Marc Foods gebruikt om de zilte producten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Daar horen deze sauzen bij." De zeewier geeft volgens Marc een bijzondere smaak aan de sauzen. "We waren verrast door het eindresultaat. Zo hebben we naast de zeewiermayonaise ook een zeevenkelmayonaise in het assortiment, die twee zijn heel verschillend qua smaakbeleving. Dat geldt ook voor onze zeekoolmosterd en deze nieuwe zeewiermosterd. Dit zijn totaal andere producten."

Voor meer informatie: info@marcfoods.nl, www.marcfoods.nl en www.tonsmosterd.com

Publicatiedatum: 20-7-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-11-2017 Pepernoten als ontbijt?
13-11-2017 Lima introduceert glutenvrije havermoutpap zonder kooktijd
13-11-2017 Nieuw: Your Organic Nature linzenwafels
13-11-2017 Cheese Flips houden Corn Peanuts gezelschap
10-11-2017 Hoe de Hollandse stroopwafel de wereld wil gaan veroveren
9-11-2017 Lovechock Creamy Bars te herkennen aan pasteltinten
7-11-2017 Walnootolie van Amanprana weer beschikbaar
7-11-2017 Grote saamhorigheid op eerste lustrum Biobites
2-11-2017 mymuesli adventskalenders: 24x ontbijt in kerstsferen
26-10-2017 Nieuw van Nutridia: granenwafels en chocoladerepen
25-10-2017 Taco's nu ook biologisch
20-10-2017 "Certificeringseis voor wederverkopers trekt markt in de afgrond"
20-10-2017 "Senatore Cappelli graan moest ondervoeding tegengaan"
19-10-2017 VS: trend naar bio-snoepgoed tijdens Halloween
19-10-2017 "Overbodig maken van ambtenarij kan niemand op tegen zijn"
18-10-2017 Brinkers presenteert nieuwe generatie chocoladepasta's
10-10-2017 Fair Trade Original introduceert eerste composteerbare koffiecups in het supermarkt schap
9-10-2017 Nieuw van GoPure: Fruits & Veggies
4-10-2017 Nieuw van De Rit: Kikkererwtenchips Sour Cream & Onion
3-10-2017 Pasta 100% haver nu glutenvrij

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *