Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Skal-certificering voor zeewierteelt komt er zeker"
Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen

Tholen - Het aanbod van Marc Foods is uitgebreid met drie nieuwe producten: zeewiermayonaise, zeewierketchup en zeewiermosterd. Voor de ontwikkeling en productie heeft Marc ondersteuning gekregen van Ton Schroer, eigenaar van Tons Mosterd en Heerlijkheden. Ton: "Deze producten zijn wat je noemt 'echt vers van de pers'. Ik maak het voor Marc. We werken al heel lang samen. Zo gebruik ik al sinds 1980 biologisch mosterdzaad van Texel. Marc wilde graag iets met zijn zeewier doen. Zij bestellen het bij mij en ik produceer het."



Voor Ton is het grote voordeel van de samenwerking met Marc Foods dat zij zeewier van constante kwaliteit kunnen leveren. "Ook bevat het zeewier geen kwik en zijn ze bezig met het verkrijgen van een bio-certificering voor de zeewierteelt."



Marc van Rijsselberghe van Marc Foods beaamt dit. Hij vertelt desgevraagd wat meer over de zeewierteelt: "We zijn bezig met de teelt van zilte gewassen en daarbij werken we dus met de zee. Daardoor hebben we ook de mogelijkheid om iets met zeewier te doen. We bekijken nu ook de mogelijkheid om de zeewierteelt door Skal te laten certificeren. Hier zitten nog wel wat haken en ogen aan, aangezien de zee een heel ander voedselsysteem is dan op land. Op termijn gaan we deze certificering zeker voor elkaar krijgen. Er is naar mijn mening te veel zeewier in de wereld te koop waar helemaal geen controle op is." 
 
Marc vertelt dat Marc. een merk is dat Marc Foods gebruikt om de zilte producten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Daar horen deze sauzen bij." De zeewier geeft volgens Marc een bijzondere smaak aan de sauzen. "We waren verrast door het eindresultaat. Zo hebben we naast de zeewiermayonaise ook een zeevenkelmayonaise in het assortiment, die twee zijn heel verschillend qua smaakbeleving. Dat geldt ook voor onze zeekoolmosterd en deze nieuwe zeewiermosterd. Dit zijn totaal andere producten."

Voor meer informatie: info@marcfoods.nl, www.marcfoods.nl en www.tonsmosterd.com

Publicatiedatum: 20-7-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-9-2017 Wereldwijd bereik voor bio-chocopasta's
21-9-2017 Epke Zonderland fan van bio-kokosolie
20-9-2017 "Mooie mijlpaal voor de Nederlandse bio-sector"
15-9-2017 Hoogwaardig proteÔnemeel van walnoot, lijnzaad en pompoenpit
11-9-2017 "Eigen merk als proeftuin voor marktbetreders"
8-9-2017 Rude Health omarmt granola, drinks en crackers
8-9-2017 Nieuw bij UniPharma: CoCao chocolade
5-9-2017 ďZeker impact op bijenvolken, maar niet rampzaligĒ
4-9-2017 Doritos krijgt biologisch broertje
4-9-2017 Nieuw in Nederland: Hippeas
31-8-2017 Biologische tussendoorkoekjes betreden Belgische markt
31-8-2017 Nieuwe glutenvrije hartige snacks: triangles
28-8-2017 Vlaams-Brabant zoekt partner voor uitbouw Proefcentrum Pamel
24-8-2017 Ton is niet weg te slaan uit productieruimte
18-8-2017 Bio gooit hoge ogen bij Paprika chips-wijzer
14-8-2017 'Super Bouillon': bouillon zonder vezelarme vulstoffen
7-8-2017 Tons ongezoete bio-ketchup bovenaan 'Ketchupwijzer'
21-7-2017 Nieuwe kokosoliŽn onder Ekoland
20-7-2017 Biologische theeproducent geselecteerd voor Innovatiefonds
13-7-2017 Europa's eerste biologische oliemolen flink uitgebreid

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *