Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Skal-certificering voor zeewierteelt komt er zeker"
Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen

Tholen - Het aanbod van Marc Foods is uitgebreid met drie nieuwe producten: zeewiermayonaise, zeewierketchup en zeewiermosterd. Voor de ontwikkeling en productie heeft Marc ondersteuning gekregen van Ton Schroer, eigenaar van Tons Mosterd en Heerlijkheden. Ton: "Deze producten zijn wat je noemt 'echt vers van de pers'. Ik maak het voor Marc. We werken al heel lang samen. Zo gebruik ik al sinds 1980 biologisch mosterdzaad van Texel. Marc wilde graag iets met zijn zeewier doen. Zij bestellen het bij mij en ik produceer het."



Voor Ton is het grote voordeel van de samenwerking met Marc Foods dat zij zeewier van constante kwaliteit kunnen leveren. "Ook bevat het zeewier geen kwik en zijn ze bezig met het verkrijgen van een bio-certificering voor de zeewierteelt."



Marc van Rijsselberghe van Marc Foods beaamt dit. Hij vertelt desgevraagd wat meer over de zeewierteelt: "We zijn bezig met de teelt van zilte gewassen en daarbij werken we dus met de zee. Daardoor hebben we ook de mogelijkheid om iets met zeewier te doen. We bekijken nu ook de mogelijkheid om de zeewierteelt door Skal te laten certificeren. Hier zitten nog wel wat haken en ogen aan, aangezien de zee een heel ander voedselsysteem is dan op land. Op termijn gaan we deze certificering zeker voor elkaar krijgen. Er is naar mijn mening te veel zeewier in de wereld te koop waar helemaal geen controle op is." 
 
Marc vertelt dat Marc. een merk is dat Marc Foods gebruikt om de zilte producten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Daar horen deze sauzen bij." De zeewier geeft volgens Marc een bijzondere smaak aan de sauzen. "We waren verrast door het eindresultaat. Zo hebben we naast de zeewiermayonaise ook een zeevenkelmayonaise in het assortiment, die twee zijn heel verschillend qua smaakbeleving. Dat geldt ook voor onze zeekoolmosterd en deze nieuwe zeewiermosterd. Dit zijn totaal andere producten."

Voor meer informatie: info@marcfoods.nl, www.marcfoods.nl en www.tonsmosterd.com

Publicatiedatum: 20-7-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-5-2018 Biologisch Nederlands graan blijft hot
22-5-2018 GoodyFood-klant wint 365 gratis repen
9-5-2018 Nieuw: Biologisch geteeld zeewier uit Spanje
8-5-2018 Nederland eerste Europese land met thee van eigen bodem
7-5-2018 "Aanpakken ongezond eten gaat nog in te kleine stappen"
7-5-2018 Nieuw uit Londen: biologische sportvoeding van Motion Nutrition
4-5-2018 "Overstap naar bio voor boeren in Congo niet zo groot"
3-5-2018 CBS: duurzame cacao wint terrein
2-5-2018 Biologisch geteeld graan voor molen ' Prins van Oranje'
1-5-2018 Biologische thee-pionier eregast bij opening theefabriek in China
30-4-2018 "Trap niet in voeding met extra proteÔne"
25-4-2018 Lima introduceert vier biologische muesliís
25-4-2018 Lovely Candy komt met biologische lollies
24-4-2018 OERRR-producten bieden kwetsbare jongeren hulp
24-4-2018 Voedsel tot nadenken
23-4-2018 Zonnatura in top 5 '2018 Sustainable Brand Index'
20-4-2018 Fond: Het warme drankje van de toekomst?
20-4-2018 "Biodiversiteit terug op het land en op tafel"
18-4-2018 Piramide lanceert nieuwe kruidenmelange: kurkuma
13-4-2018 Van pesticiden- en kunstmestverkoper naar bio-pionier

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *