Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bio-graan Tritordeum heeft hogere verteerbaarheid

Agrasys, start-up uit Barcelona en het Duitse bedrijf Gut Rosenkrantz hebben tijdens BIOFACH, de grootste biologische voedingsmiddelen beurs van Europa, het uit Spanje afkomstige nieuwe bio-graan 'Tritordeum' gepresenteerd. Tritordeum is een nieuw natuurlijk en milieuvriendelijk graan met gezonde voedingswaarden, waaronder een grote hoeveelheid vezels, vetzuren en antioxidanten zoals luteïne. Vergeleken met tarwe is Tritordeum beter verteerbaar.

De biologische productie van dit graan is gecentreerd in Spanje (Aragon, Andalusië, Castilla y León, Castilla – La Mancha en Catalonië), Italië en Zuid-Frankrijk door lokale boeren met biologische certificering. Het graan wordt gebruikt voor een breed scala aan producten op basis van granen, zoals meel, brood, koekjes, pasta, pizza of bier.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: