Met de introductie van I sea pasta, biedt PLUS de consument een innovatief en duurzaam alternatief. Paul Weijers, categorymanager bij PLUS licht toe: "We werken als PLUS dagelijks op allerlei vlakken aan verduurzaming. I sea pasta is niet alleen gezond en lekker, maar ook nog eens bijzonder duurzaam. Dat maakt het voor ons een waardevolle toevoeging aan het pasta-assortiment."
Zeewier als eten van de toekomst
Himanthalia, de soort die gebruikt wordt voor I sea pasta, groeit in het wild in één van de zuiverste wateren ter wereld, bij de westkust van Ierland. Het wordt duurzaam geoogst en heeft alleen zonlicht nodig om te groeien. Het is een gezonde toevoeging aan het dagelijkse voedingspatroon: het is onbewerkt, biologisch, glutenvrij, koolhydraat- en caloriearm en bomvol vezels, mineralen en vitaminen. Maar tot voor kort wist Nederland niet wat ze ermee konden doen. Hier brengt Willem Sodderland, Seamore oprichter, met de introductie van I sea pasta een verandering in: "I sea pasta is een toegankelijk, leuk product met een milde smaak en een makkelijke werkwijze. Je kan het gebruiken als pasta met je favoriete saus, maar ook in een salade, curry, noedelsoep of verwerkt in quiches. Noem het, en het kan. Tijd om te experimenteren dus!"Duurzaam inkoopbeleid
PLUS besteedt veel aandacht aan een verantwoorde herkomst van haar producten. Zo is PLUS koploper in Fairtrade-gecertificeerde producten, biedt de supermarktketen een ruim assortiment vlees met Beter Leven keurmerk en vleesvervangers, verkoopt het uitsluitend vrije-uitloop en biologische eieren én voert het een duurzaam inkoopbeleid voor vis. Als meest verantwoorde supermarkt (GfK, 2015) zoekt PLUS continu naar mogelijkheden om het assortiment nog verder te verduurzamen.Over I sea pasta
Inhoud: 100% Himanthalia Elongata zeewier.Allergenen: vegan, glutenvrij, paleo, caloriearm, koolhydraatarm.
Herkomst: Connemara, Ierland
Prijs: 4,99 euro, 100 gram (4-5 porties)
Voor meer informatie: www.seamorefood.com