Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sambal van onoff spices! vanaf nu ook biologisch én vegetarisch

Tijdens de Bio-beurs op 21 en 22 januari aanstaande in de IJsselhallen te Zwolle presenteeert onoff spices! het geheel vernieuwde sambal-assortiment. Het team van onoff spices! is heel verheugd dat ook alle sambalvarianten vanaf nu volledig biologisch worden geproduceerd. Sinds 2013 waren de sambal oelek, sambal manis, sambal badjak en sambal trassi wel al 100% natuurlijk, maar nog niet biologisch gecertificeerd. Een lang gekoesterde wens is daarmee uitgekomen, omdat nu vrijwel het hele assortiment van onoff spices! biologisch is.

sambal in de Thaise keuken?

Dat is een vraag die het team van onoff spices! regelmatig hoort. onoff spices! produceert immers in Thailand biologische gemaksproducten voor de Thaise keuken, terwijl sambal thuishoort in de Indonesische keuken. Het antwoord is eenvoudig. De ingrediënten van de Thaise en de Indonesische keuken komen voor een groot deel met elkaar overeen. Met het vernieuwde sambal-assortiment maakt onoff spices! slechts een klein uitstapje naar de Indonesische keuken, want de teelt en de productie van de sambal vindt gewoon plaats bij de Thaise boerderijen en fabriek waar onoff spices! al jarenlang mee samenwerkt. En omdat sambal een typisch Indonesisch product is, heeft onoff spices! gekozen om de benamingen in het voor de Nederlanders zo vertrouwde Indonesisch te houden: sambal oelek, sambal manis, sambal badjak en sambal (vega-)trassi.


Gefermenteerde soja

Bij sambal trassi en sambal badjak is trassi het kenmerkende ingrediënt. Trassi is garnalenpasta, gemaakt van gefermenteerde garnalen. Omdat er in Thailand nog geen biologische garnalenkwekers zijn, heeft onoff spices! besloten om de trassi te vervangen door gefermenteerde sojabonen.

Onno Stienen, oprichter en eigenaar van onoff spices! en Chef Thaise keuken, zegt daarover: "In Azië worden, naast de reguliere smaken zoet, zuur, zout en bitter, nóg meer smaken benoemd, waaronder de smaken metaal, pittig, umami, vet en ook de smaak 'fermentatie'. Deze smaak is uniek en geeft een bepaalde diepgang, die je wilt behouden als je een belangrijk ingrediënt als trassi gaat vervangen. Met de door ons gebruikte gefermenteerde soja hebben we een perfecte één op één vervanging weten te realiseren."

Vegetarisch

Omdat nu ook de sambal badjak en sambal vega-trassi geen visproducten meer bevatten, is vanaf nu het gehele sambal-assortiment van onoff spices! ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Prijsverlaging

Steeds meer biologische en duurzame supermarkten in Nederland ontdekken de producten van onoff spices! De productie in Thailand wordt daarom steeds verder opgeschroefd, waardoor de productie- en transportkosten steeds verder omlaag gaan. Vanaf nu berekent onoff spices! dit voordeel ook door aan de klant. Van een heel aantal producten is daarom de advies-verkoopprijs behoorlijk verlaagd. Ook de vernieuwde biologische sambals zijn met ruim 15% in prijs verlaagd naar 2,49 euro per potje van 110 gram.

Introductie

Tijdens de Bio-beurs op 21 en 22 januari aanstaande in de IJsselhallen te Zwolle wordt het vernieuwde sambal-assortiment gepresenteerd. De biologische sambal zal in de loop van de komende maanden in de schappen verschijnen. In verband met de nog aanwezige winkelvoorraden van de 100% natuurlijke sambal kan de introductiedatum per winkel verschillen.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: