sambal in de Thaise keuken?
Dat is een vraag die het team van onoff spices! regelmatig hoort. onoff spices! produceert immers in Thailand biologische gemaksproducten voor de Thaise keuken, terwijl sambal thuishoort in de Indonesische keuken. Het antwoord is eenvoudig. De ingrediënten van de Thaise en de Indonesische keuken komen voor een groot deel met elkaar overeen. Met het vernieuwde sambal-assortiment maakt onoff spices! slechts een klein uitstapje naar de Indonesische keuken, want de teelt en de productie van de sambal vindt gewoon plaats bij de Thaise boerderijen en fabriek waar onoff spices! al jarenlang mee samenwerkt. En omdat sambal een typisch Indonesisch product is, heeft onoff spices! gekozen om de benamingen in het voor de Nederlanders zo vertrouwde Indonesisch te houden: sambal oelek, sambal manis, sambal badjak en sambal (vega-)trassi.Gefermenteerde soja
Bij sambal trassi en sambal badjak is trassi het kenmerkende ingrediënt. Trassi is garnalenpasta, gemaakt van gefermenteerde garnalen. Omdat er in Thailand nog geen biologische garnalenkwekers zijn, heeft onoff spices! besloten om de trassi te vervangen door gefermenteerde sojabonen.Onno Stienen, oprichter en eigenaar van onoff spices! en Chef Thaise keuken, zegt daarover: "In Azië worden, naast de reguliere smaken zoet, zuur, zout en bitter, nóg meer smaken benoemd, waaronder de smaken metaal, pittig, umami, vet en ook de smaak 'fermentatie'. Deze smaak is uniek en geeft een bepaalde diepgang, die je wilt behouden als je een belangrijk ingrediënt als trassi gaat vervangen. Met de door ons gebruikte gefermenteerde soja hebben we een perfecte één op één vervanging weten te realiseren."
Vegetarisch
Omdat nu ook de sambal badjak en sambal vega-trassi geen visproducten meer bevatten, is vanaf nu het gehele sambal-assortiment van onoff spices! ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.Prijsverlaging
Steeds meer biologische en duurzame supermarkten in Nederland ontdekken de producten van onoff spices! De productie in Thailand wordt daarom steeds verder opgeschroefd, waardoor de productie- en transportkosten steeds verder omlaag gaan. Vanaf nu berekent onoff spices! dit voordeel ook door aan de klant. Van een heel aantal producten is daarom de advies-verkoopprijs behoorlijk verlaagd. Ook de vernieuwde biologische sambals zijn met ruim 15% in prijs verlaagd naar 2,49 euro per potje van 110 gram.Introductie
Tijdens de Bio-beurs op 21 en 22 januari aanstaande in de IJsselhallen te Zwolle wordt het vernieuwde sambal-assortiment gepresenteerd. De biologische sambal zal in de loop van de komende maanden in de schappen verschijnen. In verband met de nog aanwezige winkelvoorraden van de 100% natuurlijke sambal kan de introductiedatum per winkel verschillen.Klik hier voor meer informatie.