Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De artsen konden niets meer voor ons zoontje betekenen"

Geen allergie te gek voor Alter Dark Chocolate

Tholen - Het Sloveense bedrijf Bijolada stond dit jaar voor het eerst op de BioFach in Neurenberg. Daar liet Danica Stošić bezoekers proeven van haar 'Alter Dark Chocolate'. Ze vroeg daarbij steeds hoeveel cacao men dacht dat de reep bevatte. Een instinker, aangezien de reep geen cacao bevat. "In deze chocolade is in plaats van cacaopoeder Carobe gebruikt, dit is gemaakt van de peulen van Johannesbrood", vertelt Danica.

De Alter Dark Chocolate blijkt bij uitstek een geschikt product te zijn voor mensen met uiteenlopende allergieën. Dit werd op de achterwand van de stand al duidelijk gemaakt. Een overzichtje van de allergieën waarbij het eten van de Alter Dark Chocolate geen kwaad kan: soja, zuivel, lactose, lecithine, theobromine, geraffineerde suikers, conserveringsmiddelen, cacaopoeder en kunstmatige toevoegingen.


Danica Stošić in de BioFach-stand. De achterwand trekt de aandacht van mensen met allerlei allergieën.

Zoontje als inspiratie

Danica's zoontje bleek overgevoelig te zijn voor producten die dierlijke bestanddelen bevatten. Daarom is ze zelf met voeding gaan experimenteren. Gaandeweg heeft ze van daaruit deze innovatieve chocoladereep ontwikkeld. "De artsen konden op een gegeven moment niets meer voor ons zoontje betekenen. Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Uiteindelijk is van daaruit de Alter Dark Chocolate ontstaan. We hebben de producten laten proeven op een festival in Slovenië. Daar kregen we zulke goede reacties van mensen met zeer uiteenlopende allergieën. En omdat de markt in Slovenië zo klein is, besloten we de stap naar de BioFach te wagen."


Een overzicht van de verschillende repen.

Inmiddels bestaat het assortiment van Alter Dark Chocolate uit lolly's, pralines en repen (in de smaken Dark&Cranberry, Dark&Chia, Dark&Chili, Dark&Ginger, Dark&Coconut, Dark&Hemp, Dark&Hazelnuts, Dark&Fairy Tale, Dark&Carob, Dark&Sunflower, Dark&Pistachio en Dark&Rice.)


De lolly's.

Voor meer informatie:

Danica Stošić
Bijolada
Pšata 46a
1262 Dol pri Ljubljani Slovenië
+386 40 81 70 66
danica.stosic@gmail.com
www.bijolada.com