Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Steeds meer designers doen er een kleine bio-lijn bij"

Nieuwe biologische stoffen bij Pure Fabricz

Tholen – Pure Fabricz, de groothandel in biologische stoffen, heeft weer nieuwe stoffen aan de collectie toegevoegd. Nieuw zijn de 'Graceland Mousseline' van Harmony Art en van Bo Weevil een diepzwarte poplin en een limited edition single jerseys.
 
Monique Zoon geeft aan dat er regelmatig nieuwe designs bij komen. Ze doet onder meer zaken met twee Amerikaanse ontwerpers. "Zij zijn echt gespecialiseerd in kleurrijke biologische stoffen, dat is uniek. Harmony Art, die al sinds 2007 biologische stoffen ontwerpt, is bijvoorbeeld als enige gespecialiseerd in stoffen van dubbele breedte. Ideaal voor beddengoed", licht Monique Zoon toe. "Daarnaast worden de stoffen voor allerlei doeleinden gebruikt, zoals designer jurken, elegante ochtendjassen, interieurbekleding en natuurlijk veel voor kinderkleding."
 

Ontwerpen met Daisy Janie-stoffen

De andere Amerikaanse ontwerper, Daisy Janie, staat vooral bekend om de quilt-stoffen die ze ontwerpen. "Zij introduceren zo'n twee series per jaar. Per serie gaat het om zes of acht stoffen die qua kleurgebruik en ontwerp perfect op elkaar afgestemd zijn. Een must voor een goede quiltserie. Naast quilten wordt deze stof ook in andere branches gebruikt, zoals kleding en woninginrichting."
 
Diverse bedrijven kopen stoffen in bij de groothandel Pure Fabricz. Uniek is dat dit al kan vanaf één meter. "Hierdoor is het makkelijk om een monstermodel te laten maken. Daarnaast hebben veel startende ontwerpers niet altijd behoefte om volledige rollen af te nemen. En kunnen zo meer variatie aan stoffen kwijt in het hun designs."
 

Kinderjurkje van Space Cowboy-stof (Harmony Art)

Monique is tevreden met de gang van zaken. "Van begin af aan is er al vrij veel vraag naar de biologische stoffen. Ons klantenbestand is ook heel divers. Het varieert van stoffenzaak tot kinderkleding tot Franse kledingdesigners. En er zitten bijvoorbeeld ook veel designers tussen die een kleine biologische lijn erbij willen doen." Ze blijft het assortiment ook steeds vernieuwen, al is het soms een hele zoektocht naar stoffen met een GOTS-label. "Je moet goed speuren naar een mooie kwaliteit gecertificeerd textiel, dat blijft lastig. Maar gelukkig komt er langzaamaan steeds meer in de handel."
 
Naast Pure Fabricz runt Monique ook Pure Coverz. Dit is een webshop waarin biologisch beddengoed, bad- & keukentextiel, tafellinnen, kussenhoezen en stoffen wordt verkocht. Pure Coverz staat aanstaande zondag 15 april ook op de Stoffenbeurs in Leiden. Deze markt duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur en vindt plaats op de Boter- en Vismarkt, in de binnenstad van Leiden. "De kraam zal weer vol liggen met vrolijke lenteprints en allerlei nieuwe kleuren. Alles natuurlijk van biologische katoen."

Voor meer informatie:

Monique Zoon
06 48350156
monique@purefabricz.com
www.purefabricz.com
www.purecoverz.nl