Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smashit: natuurlijke foundation voor de donkere huid in 12 tinten

Shimai.nl, de nieuwe online winkel met beauty en lifestyle producten voor de donkere en getinte huid lanceert 12 foundation tinten van Smashit voor de donkere huid. De foundations zijn gemaakt op basis van natuurlijke, minerale pigmenten en verkrijgbaar in 12 tinten voor de licht getinte tot zeer donkere huid.

Voor veel vrouwen met een getinte of donkere huid is het vinden van de juiste foundationkleur een langdurige en soms frustrerende zoektocht. Veel merken in de parfumerie en drogisterij richten zich voornamelijk op de lichte huidskleuren. Als er al donkere foundationtinten bij zijn, beperkt het aanbod zich tot één of twee tinten, terwijl de donkere huid in tegenstelling tot de blanke huid juist ontelbare kleurschakeringen kent. Foundations die de donkere huid grijs doen uitslaan, glimmend resultaat door teveel toegevoegde oliën, het zijn twee van de veelgehoorde klachten over foundations voor de donkere huid. Hoewel er enkele professionele make-up merken zijn met een assortiment voor de donkere huid, had de consument tot nu toe alleen keus uit producten met synthetische ingrediënten. Smashit geeft vrouwen met een donkere huidskleur nu een natuurlijk alternatief.


Natuurlijke producten

De foundationlijn van Smashit bestaat uit 18 tinten, waarvan de donkerste 12 nu in Nederland verkrijgbaar zijn. Alle 12 tinten zijn zowel in vloeibare als in poedervorm verkrijgbaar. De foundations bevatten geen petrochemicaliën of synthetische ingrediënten. Ze zijn geschikt voor alle huidtypen, en in het bijzonder voor gevoelige huid. Smashit producten worden niet op dieren getest.

De vloeibare 'Hydrating Fluid Foundation' bevat minerale pigmenten die voor volledige dekking zorgen. De 100% natuurlijke foundation biedt UV-bescherming (SPF10) en heeft een langhoudende fluweelachtige finish die tot 24 uur blijft zitten. De water-in-olie formule is vederlicht, verstopt de poriën niet en laat zich makkelijk verwijderen met een cleanser. Het bevat onder andere zonnebloemolie, hydraterend en verzachtend Acerola bessenextract, ginseng extract en zijde aminozuur dat de huid tegen vrije radicalen beschermt.

De 'Powder Foundation' is een minerale poederfoundation op basis van titanium dioxide met onder andere kaolin, papaya en wilde viool. De formule voelt zeer comfortabel en lichtgewicht op de huid zonder deze uit te drogen. De finish is mat. De Powder Foundation is geheel vrij van bismuth oxichloride en talk, twee ingrediënten die veel voorkomen in minerale make-up. Ze worden steeds vaker als potentieel huid of long-irriterend beschouwd.

12 tinten

Smashit foundations zijn verkrijgbaar in 12 tinten, variërend van zeer licht getint (Vanille) tot zeer donkerbruin (Coffee). Vooral de donkerste tinten zijn moeilijk vindbare foundationkleuren.

Minerale pigmenten hebben de unieke eigenschap dat ze uitstekend 'blenden' met de eigen huidskleur. Indien nodig of gewenst is het mogelijk om twee tinten vloeibare of twee tinten poeder foundations te mengen voor een nog exactere match.

Shimai.nl biedt consumenten de mogelijkheid om de foundation eerst uit te proberen. Er zijn vier sample sets verkrijgbaar met elk drie vloeibare foundation tinten in proefsachets: 'light', 'medium', 'deep' en 'dark'. Door drie dicht bij elkaar liggende tinten op de huid te testen kan een exacte match snel en makkelijk gevonden worden.

Beauty Award

In 2011 ontving Smashit met haar eerste product, de 'Hydrating Fluid Foundation', een Green Parent Beauty Award (Engeland) voor de 'best natural foundation'. Smashit's missie is om producten te maken die kwalitatief zeer goed zijn én veilig voor consument. Smashit Cosmetics is in 2009 in Sweden opgericht.

Kenmerken:
  • Kleuren van licht naar donker: Vanilla, Cream, Olive, Sand, Caramel, Hazelnut, Spice, Tan, Cognac, Cinnamon, Mocca, Coffee
  • Green Parent Award 'best natural foundation'
  • 100% natuurlijke ingrediënten

Verkoopinformatie:
  • Smashit Hydrating Fluid Foundation (50ml) €29,95. In hygiënisch pompflesje
  • Smashit Powder Foundation (10 gr) €29,95. In transparante, kunststof sifter jar
  • Smashit Sample Set met 3 sachets Hydrating Fluid Foundation €3,25
  • Smashit Brushes vanaf €11,50 tot €21,50
  • In Nederland is Smashit exclusief verkrijgbaar bij www.shimai.nl.

Over Shimai.nl

In september 2008 lanceerde Shizo Natural Cosmetics, opgericht door Shirley Tol en Bart Kraaijenbrink, de webwinkel Shizo.nl, met natuurlijke en biologische cosmetica, make-up en parfums. Shizo.nl is in 3 jaar uitgegroeid tot een bekende website met een ruim assortiment van bijna 400 natuurlijke beautyproducten. In februari 2012 lanceerde Shizo Natural Cosmetics de webwinkel Shimai.nl, een online beauty en lifestyle store met natuurlijke producten voor de donkere huid.

Voor meer informatie: www.shimai.nl
Publicatiedatum: