Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minister ondertekend engagementsverklaring verduurzaming catering

Openingsevent Bioweek 2011 in Oostende drukbezocht: 'topdag'

Tholen - De Vlaamse Bioweek 2011 is zaterdag in Oostende van start gegaan. Het openingsevent is door meer mensen bezocht dan vorig jaar. "Er is bewust gekozen voor het stationsplein in Oostende als locatie voor het openingsevenement", vertelt Caroline van Neste. Zij is campagneleider bij BioForum Vlaanderen in Antwerpen. "Dankzij de locatie trok het event nog meer mensen dan vorig jaar. Het was sowieso een heerlijke stranddag, dat werkte duidelijk in ons voordeel. Veel voorbijgangers maakten gebruik van de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen."



Ze geeft aan erg tevreden te zijn over de grote belangstelling. "We hebben tot nu toe enkel positieve geluiden gehoord. Ook was het schitterend weer, dat maakte er echt een topdag van." Deze hele week staan in Vlaanderen zo'n tweehonderd activiteiten gepland. De weersverwachting van deze week zal het programma niet in de weg staan. "De komende dagen zullen vooral veel proeverijen en workshops plaatsvinden. Deze zijn veelal overdekt. De open dagen staan voornamelijk in het weekend gepland. Dat wordt als je het mij vraagt het tweede hoogtepunt van de Bioweek 2011."

Regering ondertekend engagementsverklaring

Het officiƫle startschot van de Bioweek werd gegeven door schepen Tom Germonpre van de stad Oostende, gedeputeerde Bart Naeyaert, minister Geert Bourgeois en adviseur Frans Coussement van minister-president Kris Peeters die zich had laten verontschuldigen wegens onvoorziene omstandigheden.

Minister Bougeois heeft afgelopen zaterdag de engagementsverklaring van BioForum ondertekend. Hierin engageert de Vlaamse overheid zich tot een duurzaam aankoopbeleid voor de catering. "Als mensen op hun werk iedere dag bioproducten kunnen eten, zullen ze die producten leren waarderen en de volle smaak ontdekken. En misschien beginnen ze dan thuis ook biologisch te koken", zegt de minister.


Minister Geert Bourgeois ondertekende de verklaring

"We zijn verheugd dat de regering bereid is om het aankoopbeleid voor de catering te verduurzamen. Ook diverse gemeenten en steden hebben dit engagement al ondertekend."

Klik hier
voor meer informatie over de Bioweek 2011 in Vlaanderen.