Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Grotere vraag naar biologische verzorgingsproducten

Technavio heeft een nieuw onderzoeksrapport over de markt van biologische persoonlijke verzorgingsproducten gepubliceerd. Dit rapport geeft een analyse van de meest belangrijke trends die waarschijnlijk een invloed zullen hebben op de markt tussen 2017-2021. Volgens de analisten van Technavio zal de markt biologische verzorgingsproducten toenemen met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van tien procent. De variŽteit in het productassortiment wordt gezien als de drijvende kracht achter de groei van de markt.

Meer dan de helft van de biologische verzorgingsproducten ter wereld bestaat uit vloeistoffen, terwijl de overige producten bestaan uit (semi) vaste stoffen, poeders of andere vormen. Er zijn daarnaast ook vele formaten van deze producten, zoals handige verpakkingen om mee te nemen of die ideaal zijn voor op vakantie. Ook worden er milieuvriendelijke verpakkingen gebruikt, waardoor ze vaker van karton zijn. De ideale verpakking voor een product is functioneel, kosteneffectief en innovatief, zodat het product en het merk zich van anderen kan onderscheiden.Bewustwording biologische verzorgingsproducten

De groei van de wereldwijde biologische verzorgingsmarkt is direct gelinkt aan het aantal geÔnformeerde consumenten. Deze consumenten zijn zich bewust van de voordelen van een product en kunnen rationele aankoopbeslissingen maken. De belangrijkste reden voor de groei van de markt is dat consumenten via internet, televisie en andere kanalen veel meer informatie over de biologische producten krijgen, zelfs in ontwikkelingslanden als India en China.

"Consumenten geven de voorkeur aan biologische ingrediŽnten die veilig zijn, geen schadelijke bijwerking hebben, en die van betere kwaliteit zijn dan de meeste synthetische producten. Argan, marula, amandel en kokosnoot zijn bijvoorbeeld enkele van de ingrediŽnten die veel worden gebruikt in biologische haarproducten. Op deze manier worden consumenten zich veel meer bewust van schadelijke stoffen in verzorgingsproducten en willen ze producten met gezondere ingrediŽnten gebruiken. Dit is dan ook een van de redenen dat de vraag naar biologische verzorgingsproducten steeds verder toeneemt," vertelt een onderzoeksmedewerker van Technovio.

Markt segmenten biologische verzorgingsproducten

Het marktonderzoeksrapport verdeelt de biologische verzorgingsproducten markt op basis van product (huid, haarverzorging, cosmetica, en mondverzorging), distributiekanalen (offline en online winkels) en geografie (Noord-Amerika, Europa en AziŽ/OceaniŽ).

In 2016 was Noord-Amerika leider op de wereldwijde biologische verzorgingsproducten markt. Zij werden gevolgd door Europa, AziŽ en OceaniŽ. Een belangrijke factor die bijdraagt aan de groei van de wereldwijde biologische verzorgingsmarkt is de grote populariteit van deze producten. 

Bron: BusinessWire  

Publicatiedatum: 23-2-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-3-2018 VS: Biologische tandpasta voor huisdieren
19-3-2018 Jong beautymerk CÓme wint Prijs Lionel Vandenbossche
19-3-2018 Weleda: Wereldwijde omzet met 4,2% toegenomen
15-3-2018 Nieuw: Beauty Balms en Colour Lip Balms
14-2-2018 "Schoonmaakindustrie houdt fabels al generaties lang in stand"
12-2-2018 Purple Light: Limited Edition van Dr. Hauschka
9-2-2018 "Nieuwe groeifase voor duurzame cosmetica dankzij Amazon"
8-2-2018 Nieuwe Botanique lichaamsverzorging
6-2-2018 "Bewustzijn over natuurlijke verzorgingsproducten blijft achter"
31-1-2018 Driedubbel prijs met biologische Argan-handcrŤme
17-1-2018 Pieter Hofland: "Vijf jaar geleden werd ik nog uitgelachen"
16-1-2018 Mannenverzorgingslijn Kaerel skin care debuteert op Bio-beurs
11-1-2018 Zwarte tandpasta voor wittere tanden?
8-1-2018 AloŽ Vera-producten van Excealoe nieuw op Bio-beurs
22-12-2017 Apothekers en salons maken vergroeningsslag door
22-12-2017 OshaKits.com introduceert bioafbreekbare desinfectiemateriaal
7-12-2017 Zuid-Afrikaans bos groeit dankzij Oh-lief
6-12-2017 "Badkamerritueel is veranderd"
5-12-2017 Formule Shangri-La vernieuwd
22-11-2017 OliŽn Tisserand Aromatherapy krijgen nieuw design

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *