Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Circulaire economie in kledinginsdustrie: Lease A Jeans

Hoe het meest vervuilende kledingstuk duurzaam wordt

"Als je impact wil maken en de kledingindustrie wil verduurzamen dan start je bij de jeans", aldus Bert van Son, directeur van MUD Jeans. Hij koos de spijkerbroek als startpunt om de principes van de circulaire economie op de kledingindustrie toe te passen. "Circulair denken is de volgende stap in duurzaam ondernemen: dat betekent dat je in de productie al rekening houdt met hergebruik. Ook moet je een manier bedenken waarop het product weer bij je terugkomt."

Dit werd Lease A Jeans. Klanten worden hierbij geen eigenaar van de jeans, maar betalen maandelijks een bedrag om de jeans te kunnen gebruiken. Na een jaar stopt de betaling en krijgen ze de keuze: houden en blijven dragen of inruilen voor een nieuwe? Of terugsturen zodat MUD Jeans er weer nieuwe broeken van kan maken? Zolang de grondstoffen maar niet verloren gaan. De jeans worden gemaakt van biologisch katoen. 

Publicatiedatum: