Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Bo Weevil-tassen ook steeds meer de grens over
"Biologische stoffen blijven langer mooi"

Tholen - Door het verbod op gratis plastic tasjes in winkels is de vraag naar duurzame alternatieven fors toegenomen. Deze trend legt onder meer biologische stoffengroothandel Bo Weevil geen windeieren. Er is niet alleen veel vraag naar de Granny's nettasjes, ook de canvas tassen en zogenaamde 'tote bags' gaan heel hard, zo geeft Iris Komen aan. "Je moet maar eens in de gaten houden hoeveel je ze ziet op straat. Ik merkte zelfs al in de maanden voordat het verbod in ging dat de vraag hiernaar toenam. Winkeliers waren zich logischerwijs al aan het voorbereiden op het verbod en klopten daarom bij ons aan voor duurzame alternatieven."Broodzakken

Ook de broodzakken gaan goed, vertelt Iris. "Deze broodzakken zijn via Udea en De Nieuwe Band verkrijgbaar. Ze worden vervolgens ingekocht door onder meer natuurvoedingwinkels en bakkers. Ze worden ook voor andere dingen gebruikt. Voor de Plastic Soup Foundation, uiteraard geen voorstander van plastic, heb ik een hele serie broodzakken gemaakt, voorzien van een speciale bedrukking. Ideaal natuurlijk om hun boodschap mee te verspreiden. Ik ken ook iemand die de zak gebruikt om houten speelgoedblokjes in te bewaren."Vanaf 1000 stuks kunnen de broodzakken in India bedrukt worden. "Sinds een jaar kan de Indiase producent dit ook GOTS-gecertificeerd. Hierdoor zijn de mogelijkheden ook groter geworden." Deze broodzakken worden gemaakt van naturelkleurige biologisch katoenen voile. Ze zijn voorzien van een trekkoordje en de zak kan gewassen worden. Deze zak is gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en is geproduceerd in India.


EÚn van de voor de Plastic Soup Foundation gemaakte tassen.

Markt voor bio-katoen

Iris geeft aan dat er ook steeds meer vraag uit het buitenland komt. "Met name als het gaat om het personaliseren van de tassen. BelgiŰ is een goede markt, maar ook Zwitserland." Het aanbod op de markt voor biologische stoffen is ook groeiende, meent ze. "Het aanbod is groter, maar ik vind het aanbod niet perse beter van kwaliteit. De minimumaantallen is vaak nog wel een dingetje." Ze kijkt niet zoveel naar de prijzen die de concurrenten hanteren. "Ik vind mijn stoffen eigenlijk altijd het mooist. Als het wat duurder is, 'so be it'. Dit is het wel waard."

Iris vertelt dat Bo Weevil vooral zaken doet met twee leveranciers uit de Turkse stad Izmir. "Met ÚÚn van hen werkt Bo Weevil zelfs al meer dan 20 jaar samen. Deze levert stoffen van een heel stabiele kwaliteit. Deze leverancier heeft het hele proces van begin tot eind goed voor elkaar, hij werkt met de juiste partijen samen."Toch vrees Iris nog niet voor krapte op de markt. "Er is zeker meer concurrentie op de markt, maar er komt ook steeds meer vraag. Er is volgens mij dus zeker genoeg ruimte op de markt. Steeds meer mensen erkennen dat bio-katoen goed van kwaliteit kan zijn, dat het modestoffen zijn. Ik vind dat biologische stoffen zachter zijn en langer mooi blijven. Jammer dat dit nog niet altijd rijmt met het imago dat bestaat over biologische stoffen."   

Bo Weevil

Iris heeft per oktober 2014 de leiding over de biologische stoffengroothandel overgenomen van Jan Schrijver. Bo Weevil bracht ruim 25 jaar geleden (in 1991) het allereerste gecertificeerde biologisch katoenen T-shirt op de markt.

Voor meer informatie:

Iris Komen
Bo Weevil
De Liesbosch 8d
3439 LC Nieuwegein
030 2991521
info@boweevil.nl
www.boweevil.nl

Publicatiedatum: 18-5-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

2-1-2018 Ecowise: afval dragen in stijl
19-12-2017 Waarom verduurzaming in kledingindustrie achterloopt
5-12-2017 G-Star gebruikt bio-katoen voor 'meest duurzame jeans ooit'
4-12-2017 'Missing sock'-ervaringen delen in Qnoop-winkel
8-11-2017 Nederlandse start-up komt met "meest duurzame overhemd ter wereld"
6-11-2017 Hoe het meest vervuilende kledingstuk duurzaam wordt
25-10-2017 Nudie Jeans opent repair shop voor kapotte spijkerbroeken
16-10-2017 C&A wederom wereldwijd marktleider in bio-katoen
13-10-2017 Nieuwe collectie modemerk Zendee gebruikt bio-katoen
3-10-2017 "Voedingsmiddelenindustrie heeft weg geplaveid voor bio-textiel"
13-9-2017 "Vroeger heette het nog geen slow fashion"
8-9-2017 'Accordeon'-kleding groeit mee met gebruiker
6-9-2017 Kledingmerk Timberland zet in op bio-katoenteelt in Ha´ti
1-9-2017 Dragen we straks kleding op basis van bioplastic?
25-8-2017 "Fairtrade-minded mensen hebben vaak wel iets met bio en vegan"
25-8-2017 Wereldwijde markt voor bio-katoen in 2025 ruim $14 mld
21-8-2017 "Opmars fairtrade/biologisch-combinatie duidelijk merkbaar"
26-6-2017 Zomertrend: canvas- en pastelkleuren bij textiel van bio-katoen
9-6-2017 Duurzaam textiel in Amsterdamse Pulp Fabrics Pop-Up Shop
2-6-2017 Fair Fashion Flyer toont duurzame textielwinkels

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *