Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In Castilla La Mancha, Berlin International Wine Competition

Mureda beste wijnmaker van het jaar 2017

Van de bijna 1000 wijnmakers in Castilla La Mancha werd Mureda op de afgelopen Berlin International Wine Competition uitgeroepen tot de beste wijnmaker van deze regio. In maart wordt traditiegetrouw door de Berlin International Wine Competition de internationale wijnmakers beoordeeld. De Berlin International Wine competition is onderdeel dan de New York en Melbourne International Wine Competition.



De jury bestaat uit een panel van minimaal vier gekwalificeerde wijnkopers. De panelleden zijn een mix van restauranthouders, sommeliers, wijnkopers van het grootwinkelbedrijf, distribiteurs en importeurs. De samenstelling van het panel bestaat uit meerdere disciplines zodat er meerdere gezichtspunten zijn bij de evaluatie van de wijnen. De medailles worden toegekend bij een meerderheid van stemmen.



De juryleden wordt gevraagd om geen prijzen toe te kennen aan wijnen die zij zelf niet zouden inkopen of distribueren. Daarnaast wordt de jury gevraagd om de wijnen in stilte te evalueren totdat alle panelleden klaar zijn met hun evaluatie. Vervolgens opent men een discussie om consensus te bereiken. De stemmen worden geteld door de beheerder en eindverantwoordelijke van de stemming.



De wijnen worden aan de jury gepresenteerd in gecodeerde glazen. De wijnflessen zijn niet zichtbaar voor de jury voordat de wedstrijd afgelopen is. Naast dat Mureda gekozen werd tot beste wijnmaker van Castilla La Mancha, won de Mureda Chardonnay ook nog eens dubbel goud, wat staat voor een 'fenomenale wijn'; een unanieme beslissing van de jury. De Mureda Syrah won zilver.

Voor meer informatie:
T: 055-5337799
informatie@natrada.nl
www.natrada.nl
Publicatiedatum: