Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Nieuwe techniek behoudt voedingsstoffen ook na invriezen
Sapp: vers sap uit het vriesvak met 2 jaar houdbaarheid

Vruchtensap dat direct na het persen wordt ingevroren en vervolgens weer in optimale staat ontdooit. Dit komt door de homogene bevriezingstechniek die voor Sapp wordt gebruikt. Niet eerder was het mogelijk om vers vruchtensap in te vriezen met behoud van kwaliteit, vezels en voedingswaarden, volgens producent Smart Ice Enterprise.Met dit lang houdbare versproduct willen ondernemers Marcel Heidbuurt (directeur en oprichter) en Stefan Offringa (Managing Director) de markt veranderen en consumentenmisleiding een halt toeroepen. Sapp, momenteel verkrijgbaar in de varianten sinaasappel en appel, is in Nederland te vinden in het vriesvak bij Jumbo supermarkten en levert ook aan horecagroothandel en levensmiddelen leverancier De Kweker.

Homogene bevriezingstechniek

Tot op heden was het niet mogelijk om vers vruchtensap zonder bewerking lang houdbaar te maken en tegelijkertijd echt vers te laten zijn. Sapp heeft dat mogelijk gemaakt door de homogene bevriezingstechniek. De Smart Ice technologie zorgt dat het verse vruchtensap volledig intact blijft tijdens de bevriezing en ontdooiing. Op deze manier blijven de voedingsstoffen behouden en ontstaat geen vlokvorming, zoals bij een regulier bevriezingsproces van verse vruchtensappen. Marcel Heidbuurt heeft een achtergrond in polymeerchemie: "Met de baanbrekende Smart ice technologie ontwikkelden we een methode om de moleculen in vers vruchtensap te homogeniseren, waardoor ze als één geheel bevriezen en ontdooien. Het grote voordeel hiervan is dat Sapp tot wel twee jaar houdbaar is en vers blijft omdat in bevroren toestand het verouderingsproces volledig wordt stilgelegd."

Makkelijk voor consument

Stefan Offringa, Managing Director van Smart Ice Enterprise: "We merkten dat er geen vers vruchtensap op de markt is dat vers blijft en tegelijkertijd lang zo kan worden bewaard. Op vruchtensapgebied zijn bovendien weinig vitaminerijke dranken verkrijgbaar, terwijl mensen denken dat het sapje dat ze drinken boordevol voedingsstoffen zit. Daar komt bij dat de kwaliteit van vers geperste vruchtensappen na het persen direct achteruit gaat. Met Sapp gaan we consumentenmisleiding tegen en maken we het makkelijk een bewuste levensstijl te omarmen." Omdat Sapp in de vriezer wordt bewaard, kan het twee jaar lang blijven liggen en is het na ontdooiing nog even voedzaam en vers als toen het bevroren werd. Sapp stopt met haar techniek het verouderingsproces zonder dat er conserveringsmiddelen, suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen hoeven te worden toegevoegd. Daarnaast kan Sapp door de lange houdbaarheid makkelijk worden geëxporteerd en kunnen voorraden lang bewaard blijven. Dit voorkomt verspilling en verlies. "Sapp is door de lange houdbaarheid een efficiënt product. Er hoeft door inkopers weinig rekening te worden gehouden en prijswijzigingen door vraag en aanbod en uitval. Sapp kan de hele wereld over worden vervoerd zonder kwaliteitsvermindering", aldus Offringa.
 

Kapers op de kust

De Smart Ice technologie blijft niet onopgemerkt. Smart Ice Enterprise is al benaderd door uiteenlopende fabrikanten maar vooralsnog blijft dit proces geheim. Offringa: "We zijn met meerdere partijen in gesprek, maar bevinden ons nog in de oriënterende fase. Op dit moment willen we vooral mooie, eerlijke producten blijven ontwikkelen met onze revolutionaire technologie en ervoor zorgen dat Sap voor iedereen beschikbaar is."

Voor meer informatie:
www.sapp-juices.nl
www.smart-ice.eu

Publicatiedatum: 25-1-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 “Alles wordt nog met de hand geplukt”
16-8-2018 Maanwater met extra lading
13-8-2018 Miljoen Clipper Teas aan boord van treinen Virgin Trains
8-8-2018 Jan Willem Top onverwachts overleden
20-7-2018 "Het kan wel puurder, beter, mooier en oprechter"
16-7-2018 'Fietscafé' serveert bio-drankjes
13-7-2018 Terugroeping Karma-thee van Biofresh Belgium
12-7-2018 NESCAFÉ Dolce Gusto komt met 100% biologische koffie
11-7-2018 'Grotere' oplossingen voor biologische sappen
10-7-2018 Hipsterbaard of bakfiets niet noodzakelijk om bio te consumeren
4-7-2018 Eerste biologische sportdrank op de markt
3-7-2018 Coca-Cola wil met Honest de trend zetten op biologisch gebied
3-7-2018 Simon Lévelt waarborgt kwaliteit met Q-grader Arabica
29-6-2018 Simon Lévelt ontwikkelt biologische theelijn voor Marqt
28-6-2018 Een espresso STOUT tijdens 'World of Coffee'
27-6-2018 "Het aanbod biologisch gecertificeerde koffiesoorten is verdubbeld"
26-6-2018 Kotobuki Matcha-thee in een nieuw jasje
26-6-2018 Hoe Derrick Neleman de biologische wijnmarkt verovert
21-6-2018 Karel Thieme terug van bezoek aan Chinese Thee expositie
18-6-2018 's Werelds eerste natuurlijke sulfietvervanger

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *