Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Riverland (AU) ziet veel potentie voor bio-wijnbouw

Het zuiden van Australië staat bekend als een goede wijnregio. De brancheorganisatie van Riverland's wijnindustrie ziet veel potentie voor de biologische wijnbouw. De ambitie is zelfs om een wereldleider te worden in de bio-wijn. Volgens de organisatie zijn de condities in de regio net zo goed als in andere bio-teeltregio's in de wereld. Wereldwijd is Europa de marktleider, goed voor meer dan 80 procent van de biologische wijnbouw.



"Er is al enige tijd steeds meer interesse in de biologische wijnbouw", aldus Chris Byrne van Riverland Wine. "We denken dat er potentieel is vanwege de lage pest- en ziektedruk in deze regio. Riverland zou de claim kunnen maken om de biologische wijngaard van de wereld te worden." De Australische telers proberen in te spelen op de toenemende vraag naar wijnen met minder chemicaliën. "De markten van de toekomst, vooral in Azië, maar ook in Europa en de VS, vragen wijnen met lagere niveaus chemische middelen en meer natuurlijke ingrediënten."

De omschakeling van een wijngaard neemt veel tijd, het kan tot tien jaar duren voordat een wijngaard helemaal biologisch is. Toch is het de investering waard, meent Byrne, want die verdient zichzelf terug. daarnaast is het een duurzame oplossing. "Met de groeiende wereldbevolking en de slinkende waterreserves, moeten we ons bewust worden hoe we het werk in de wijngaard kunnen optimaliseren. Investeren in deze teeltmethodes heeft significante voordelen."

Bron: ABC
Publicatiedatum: