Riverland (AU) ziet veel potentie voor bio-wijnbouw
"Er is al enige tijd steeds meer interesse in de biologische wijnbouw", aldus Chris Byrne van Riverland Wine. "We denken dat er potentieel is vanwege de lage pest- en ziektedruk in deze regio. Riverland zou de claim kunnen maken om de biologische wijngaard van de wereld te worden." De Australische telers proberen in te spelen op de toenemende vraag naar wijnen met minder chemicaliën. "De markten van de toekomst, vooral in Azië, maar ook in Europa en de VS, vragen wijnen met lagere niveaus chemische middelen en meer natuurlijke ingrediënten."
De omschakeling van een wijngaard neemt veel tijd, het kan tot tien jaar duren voordat een wijngaard helemaal biologisch is. Toch is het de investering waard, meent Byrne, want die verdient zichzelf terug. daarnaast is het een duurzame oplossing. "Met de groeiende wereldbevolking en de slinkende waterreserves, moeten we ons bewust worden hoe we het werk in de wijngaard kunnen optimaliseren. Investeren in deze teeltmethodes heeft significante voordelen."
Bron: ABC