Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Introductie tweede smaak PureBlu blauwebessensap op Bio-beurs

Edo Biewinga en Maria Buitenkamp telen biologische blauwe bessen in Drenthe. Een groot deel van de oogst gaat vers naar de natuurvoedingswinkels. Het andere deel wordt verwerkt in allerlei producten, van henzelf of van anderen. Afgelopen zomer zijn ze gestart met de verkoop van 100% blauwe bessensap onder de naam PureBlu. Op de Bio-beurs introduceren ze een tweede smaak: 'Mild'.

Maria: "Het eerste sap is erg goed ontvangen en er zijn steeds meer mensen die de pure en aromatische smaak waarderen. De smaak is te omschrijven als puur en fruitig, stevig en fris. De nieuwe variant is voor mensen die een mildere smaak zoeken. Deze smaak omschrijven we als 'mild en lichtzoet'. Door de mildere smaak geeft dit sap een zoetere indruk, maar ook dit is puur blauwe bessensap, biologisch en zonder enige toevoeging."



Edo: "Wij telen verschillende blauwebessenrassen, elk met een eigen smaak. Een specifiek melange van rassen leidt tot een bepaalde smaak. We experimenteren net zo lang tot we de beste smaak gevonden hebben. Vervolgens wordt het sap geperst en gebotteld door een klein Nederlands bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft."

Het nieuwe sap is voor het eerst te proeven op de Bio-beurs. In stand D op het Foodplein kunnen bezoekers beide smaken proeven en kennismaken met de telers en de andere blauwe bessen producten. Daarnaast zal het nieuwe sap op de Bio-beurs verkrijgbaar zijn bij de catering. Na de beurs kan de variant 'puur en mild' geleverd worden door groothandel De Nieuwe Band, die de smaak 'puur en fris' nu ook al in het assortiment heeft.

Voor meer informatie: www.noorderbos.nl
Publicatiedatum: