Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische wijn zonder toegevoegde sulfiet van Neleman

In de 15 jaar dat Derrick Neleman biologische wijn proefde, inkocht en verkocht, is hij nog nooit een lekkere sulfietvrije wijn tegengekomen. Dat kon anders! Dus komt Neleman nu zelf met een biologische lichtrode Spaanse wijn zonder toegevoegde sulfiet. 

Garnacha

Bij deze Neleman wijn, gemaakt van garnacha druiven uit Navarra, was de intentie om zo min mogelijk toe te voegen, zowel in de wijngaard als in de wijnkelder. De missie is de druiven in hun pure vorm op de voorgrond te brengen met nadruk op het fruit. Het is niet zo heel makkelijk om een goede sulfietvrije wijn te vinden. Voor het eerst in de 15 jaar dat Neleman zelfstandig ondernemer is en met biologische wijn werkt, kan hij in volle overtuiging zeggen: "Wat een vreselijk lekkere wijn zonder toegevoegde sulfiet!"



Geen sulfiet toegevoegd

Als men het over sulfiet-vrije wijn heeft, dan gaat het over dat er geen sulfiet aan de wijn is toegevoegd. Een wijn bevat twee soorten sulfieten: toegevoegde sulfiet en sulfiet die vrij voor komt in de natuur (niet-toegevoegde sulfiet).

Design

Neleman zou Neleman niet zijn als deze bijzondere wijn niet een bijzonder etiket had. Neleman Garnacha Sulfietvrij 2014 heeft een etiket dat je moet zien en voelen, het is namelijk gemaakt van kurk! Een mooi natuurlijk materiaal dat uitstekend past bij deze natuurlijke wijn.

Verkrijgbaarheid

Neleman Garnacha Sulfietvrij 2014 is verkrijgbaar (vanaf 24-02-2014) via neleman.org en de diverse verkooppunten van Neleman wijn (zie neleman.org/verkooppunten). Advies consumentenprijs: € 9,99.

Neleman

Het idee van zelf wijn maken bestond al jaren bij biologisch wijnpionier Derrick Neleman. Na een succesvolle handel- en importcarrière (hij introduceerde Fairtrade wijn in de Benelux, is oprichter van By the Grape en producent van film Kissed by the grape) en volgt Derrick nu zijn droom: Spaanse biologische wijn maken in Valencia.

Voor meer informatie: www.neleman.org
Publicatiedatum: