Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

(Leer) wijnproeven op de Bio-beurs

Willen we meer weten dan of een wijn lekker of niet lekker is? Dan moeten we bewuster gaan proeven! Als afsluiter van de eerste BioBeurs-dag zal Registervinoloog Joren Jacobs in samenwerking met Organic Wine Concept van Natrada B.V. een inleiding verzorgen over het proeven van (biologische) wijnen. "Door beter te proeven, creƫren we diepgang in onze beleving van wijn, worden we kritischer op wat we kopen en genieten we uiteindelijk meer", aldus Joren. Het belevingsaspect wordt steeds belangrijker in de bio-branche, waar het aanbod aan gelikte, bekroonde en aangeprezen wijnen almaar toeneemt, in alle prijssegmenten. Willen we ons niets aan laten praten, dan zullen we zelf moeten proeven!
 


In drie kwartier tijd neemt de vinoloog u mee langs een 6-tal wijnen die gebaseerd zijn op zes verschillende, bekende druivenrassen, te weten: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tempranillo, Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon. De deelnemers proberen daarbij de diverse smaakdimensies, zoals structuur, frisheid en aroma's, te ontleden, waarbij Joren uitlegt hoe deze voortkomen uit de teelt, de vinificatie en de eigenschappen van het druivenras zelf. Stuk voor stuk keuzes die een wijnboer moet maken. De deelnemers ontdekken de artiest achter de wijn en leren hun eigen smaakvoorkeuren kennen.
 
De te proeven wijnen komen uit het assortiment van Organic Wine Concept en zijn goede Franse, Spaanse en Italiaanse voorbeelden van de typische uitdrukking van de bewuste druivenrassen, omdat dit de oorspronkelijke herkomstgebieden zijn. Tevens proeft u wijnen die goede beoordelingen ontvingen in bekende consumentengidsen als De Grote Hamersma, de Omfietswijngids of in het tijdschrift Perswijn. Tijdens de Bio-beurs zijn deze wijnen met een leuke beurs-korting te bestellen bij de stand van Natrada. Mocht je niet bij de proeverij aanwezig kunnen zijn, loop dan gerust even langs onze stand, want ook daar zijn de wijnen te proeven (zolang de voorraad strekt) en zal op beide dagen onze vinoloog aanwezig zijn", aldus Ramon van Huffelen van Natrada.
Publicatiedatum: