Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch bier uit Bayeux

De microbrouwerij van Olivier Bénard is sinds de zomer in gebruik. Momenteel wordt zijn bier met een Engels geïnspireerde smaak al in meer dan 50 verkooppunten in het departement Calvados verkocht. Het bier 6.6.44 heeft haar naam te danken aan de invasiestranden in Normandië waar de brouwerij dicht bij ligt. De naam komt ook overeen met de bestandsdelen van het bier, waaronder een alcoholpercentage van 6,6 en een schaal van 44 op de bitterheidsindex IBU. De naam spreekt ook de vele Amerikaanse en Britse toeristen aan die in Normandië de stranden van WWII komen bezoeken. Olivier Bénard is trots op zijn bier, dat qua smaak en recept veel overeenkomsten heeft met Ierse bieren.



In zijn microbrouwerij produceert Olivier 450 flessen per dag. Daarna moet het bier twee weken in vaten worden opgeslagen voor de fermentatie en tenminste een maand in de fles. Het bier heeft alles om een biologisch certificaat te kunnen krijgen, maar het belangrijkste voor Olivier is de smaak.

Winterbier

In de microbrouwerij heeft ook een speciaal winterbier ontwikkeld met kaneel, honing en sinaasappel als smaken. Hij richt zich erop om een groter pand te vinden voor zijn brouwerij en om grote volumes te gaan verwerken – maar hij wil niet te groot worden. Vakmanschap en kwaliteit blijven de belangrijkste pijlers.
Publicatiedatum: