Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tassen van hergebruikte koffiebonenzakken

Kahawabags geeft gul in Ethiopië

Eind november is Sylvia Krebber, eigenaresse van Kahawabags, afgereisd naar Ethiopië. Samen met de Peeze Foundation heeft ze op uitnodiging de Nederlandse ambassade en de biologische koffieplantages bezocht. Kahawabags en Peeze Foundation hebben een bijdrage geleverd aan deze koffieplantages en dit was duidelijk te zien. Er is onder andere een ontpulpingsmachine aangeschaft, wat het scheiden van de koffiebonen en besjes gemakkelijker maakt. De koffiebonenzakken die in Ethiopië worden gebruikt voor het maken van koffie worden hergebruikt door Kahawabags om daar fashionable tassen van te maken. Sylvia Krebber heeft ook een ontmoeting gehad met de Nederlandse ambassadrice. Zij heeft een tas aan haar overhandigd.


Sylvia Krebber (rechts) overhandigt haar tas aan de Nederlandse ambassadrice.

Daarnaast heeft Kahawabags een stoeltjesproject gerealiseerd voor een school in Hawassa. Deze school ligt dichtbij de koffieplantages en is speciaal voor de kinderen van koffieboeren. In samenwerking met Daily Déli Quality catering & events heeft Kahawabags ruim 3.000 euro opgehaald om nieuw meubilair te doneren aan de school. Met het geld heeft Sylvia lokaal 100 stoeltjes, 5 tafels laten produceren en een projector gedoneerd. Honderden kinderen stonden te springen van blijdschap na deze grote gift. Zie het eindresultaat op de bijgevoegde foto's.


Wachten op de aankomst van de nieuwe stoeltjes en tafels.


Sylvia met een groepje enthousiaste kinderen.
Publicatiedatum: