Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Teelt op hydrocultuur zorgt voor zoetere smaak"

Grass2Juice: Verhaal achter tarwegras het belangrijkste

Tholen - Grass2Juice is de enige Skal-gecertificeerde tarwegrasleverancier van Nederland. De tarwegrasproducten zijn al in vrijwel alle natuurvoedingswinkels verkrijgbaar. Tarwegras kan met behulp van een slowjuicer vers geconsumeerd worden. Een andere optie is om ingevroren cupjes te gebruiken die men eenvoudig kan ontdooien door bijvoorbeeld water of sap toe te voegen. Bij Grass2Juice in Den Dolder zijn beide varianten verkrijgbaar.
 

Nick Sluijter en Ruben Werkman bij de Grass2Juice-bus die geparkeerd staat bij het bedrijfspand in Den Dolder.

Nick Sluijter, directeur van Grass2Juice, vertelt dat een kleine hoeveelheid tarwegrassap voorziet in de dagelijkse behoefte aan groente en fruit. "Tarwegras is de jonge plant van de tarwe. Het is enorm voedzaam en zuivert je lichaam. Tarwegras bevat onder meer veel vitaminen, mineralen en aminozuren. Ook bevat het een grote hoeveelheid chlorofyl dat een zuiverende werking op ons lichaam heeft", aldus Nick.
 

Tarwegrassap en vers tarwegras.

Productdemo's

Om klanten van natuurvoedingswinkels kennis te laten maken met tarwegrassap geeft Grass2Juice zeer regelmatig productdemo's. "Het verhaal achter het product is erg belangrijk. Hiervan moet niet alleen de consument op de hoogte zijn, maar het is ook essentieel om de winkelier goed te informeren. Momenteel houden we iedere zaterdag in drie verschillende winkels dergelijke demo's. Dit gebeurt in winkels die de cupjes al opgenomen hebben. We zijn hier erg tevreden over. Het toont voor ons aan dat de winkeliers de verkoop van onze producten serieus willen aanpakken en tegelijkertijd bereiken we op een snelle manier behoorlijk wat publiek."
 

Wendelien tijdens een productdemo bij EkoPlaza.

Uit de hand gelopen hobby

Nick, die zelf met gezondheidsproblemen kampte, kwam 8 jaar geleden voor het eerst in aanraking met tarwegras. "Toen ik er achter kwam dat ik er baat bij had besloot ik 8 jaar geleden zelf tarwegras te gaan telen. Dit liep op een gegeven moment een beetje uit de hand. En nadat het testpanel uit mijn omgeving erg positief was over het tarwegras, ben ik op zoek gegaan naar iemand die het voor me wilde gaan telen."



Tarwegras wordt op hydrocultuur geteeld. "Deze teeltwijze is niet alleen erg hygiƫnisch, het zorgt ook voor een zoetere smaak. Dit maakt ons gras lekkerder. We laten ons dan ook niet uit het veld slaan wanneer iemand een onaangename ervaring met tarwegrassap gehad heeft."

Voor meer informatie:

Nick Sluijter
Grass2Juice
Fornheselaan 252
3734 GE Den Dolder
06 19979210
Nick@grass2juice.nl

www.grass2juice.nl