Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

QR-code toont verduurzamingsslag van Rouveen Kaasspecialiteiten

Vrijdag 1 juni is Rouveen Kaasspecialiteiten gestart met een campagne die duidelijk maakt dat de kaas uit Rouveen steeds duurzamer wordt geproduceerd. De heer Rietkerk, gedeputeerde van de provincie Overijssel, heeft bij de opening van het melkveebedrijf van de familie Kroes aan de Nieuwe Wetering in Mastenbroek een QR-code het daglicht laten zien die was aangebracht op een koe van de familie Kroes. Deze QR linkt via uw smartphone naar een korte film die laat zien dat Rouveen Kaasspecialiteiten zowel in de fabriek als op de melkveebedrijven hard aan de slag is om haar kaas te verduurzamen.



De basis van Rouveen Gewoon Duurzaam is een workshopprogramma voor haar leden-melkveehouders. Daarin gaan zij in groepsverband aan de slag met 'Koe', 'Kringloop' en 'Boer en omgeving'. Het hele kaasproductie proces is gescreend met behulp van een energie-besparingsprogramma. Een deel van deze energie behoefte wordt inmiddels afgedekt met aardwarmte.

Zo'n 250 koeien met QR-hesje op zullen de komende weken te zien zijn in het gebied waar Rouveen Kaasspecialiteiten haar melk betrekt. Wie kans wil maken op een ballonvaart voor twee personen of één van de vijf kleurrijke kaasplankjes kan een foto van een QR-koe opsturen naar RGD@rouveenkaas.nl.
Publicatiedatum: