Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dankzij nieuw kassasysteem helemaal up-to-date"

Eigenaresse Puur&Vitaal helemaal op haar plaats

Tholen – Marie-Louise Engels runt de natuurwinkel Puur & Vitaal aan de Dr. Brabersstraat in Roosendaal nu ruim anderhalf jaar. Dit bevalt haar erg goed. "Ik krijg hier echt veel energie van." De baan is toevallig op haar pad gekomen. "Ik wilde een carrièreswitch maken en binnen één uur gaven twee mensen mij de tip om eens bij Puur & Vitaal te informeren. Dat was natuurlijk niet voor niets."


Marie-Louise en Betty.

Spijt van haar keuze heeft ze nog geen moment gehad. "Ik was echt toe aan iets heel anders. Het is wel eens druk, maar zó leuk!" Ze was al 'bio-minded' en milieubewust bezig, maar kwam zelf maar weinig in de natuurvoedingswinkel. "Ik was dan ook erg blij dat de vorige eigenaresse me de eerste drie maanden bij wilde staan."



Marie-Louise heeft al veel bijgeleerd. "Ik leer sowieso heel veel van klanten, en dan niet alleen over producten. Het zijn veelal erg interessante mensen, ze brengen echt wat mee en staan bewust in het leven. De bio-consument kiest echt voor voeding die goed is voor het lijf. Ook zijn ze niet ongeduldig, wat je in reguliere winkels nog wel eens ziet. Sowieso zijn consumenten steeds bewuster met voeding bezig. Wij vervullen hierin graag een adviesfunctie, maar de klant maakt zelf natuurlijk de keuzes."



Het team bestaat naast Marie-Louise uit nog vier dames. "Het is een fijn team, ieder heeft zijn eigen inbreng. Onlangs heeft één personeelslid een natuurvoedingsopleiding gevolgd. Dit is enorm welkom voor de winkel." Zij geeft ook workshops. "Dit is erg leuk. Als klanten vervolgens bepaalde dingen komen kopen, kan ik precies zien dat ze daar aan mee hebben gedaan."



Automatisering

Het kassasysteem van de winkel is onlangs geautomatiseerd. Marie-Louise is hier erg blij mee. "Ik ben nu eindelijk up-to-date met de prijzen. En ik kan dit ook aan de klant laten zien. Sommige producten blijk ik lange tijd te goedkoop te hebben verkocht." Ze kan nu wekelijks prijswijzigingen doorsturen naar de kassa en eenvoudig nieuwe schapkaartjes printen. "Ook doe ik mee met de acties van Udea, zodat ik wat meer reclame voor de winkel kan gaan maken. En langzamerhand zal ik steeds meer producten vervangen voor producten die ik bij Udea kan bestellen."



Voor meer informatie:

Marie-Louise Engels
Puur&Vitaal
Dr. Brabersstraat 16
4701 AT Roosendaal
0165 396250
info@puur-vitaal.nl
www.puur-vitaal.nl