Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Spannend, de examens van onze stagiaires komen eraan'

Estafette Breda klaar voor grote verbouwing

Tholen – Er breken drukke weken aan bij de Estafettewinkel in Breda. De winkel staat op de drempel van een grote verbouwing. "Het roer gaat radicaal om. Er zal veel meer ruimte komen voor vers, dit is nu nog relatief beperkt. De agf-afdeling wordt bijvoorbeeld veel groter. Het vers zal ook beter door het pand heen verspreid worden", vertelt Ingrid Feltman, die de winkel sinds vorig jaar runt.


De huidige agf-afdeling

De vijver achterin de winkel zal plaatsmaken voor kantoorruimte en een kantine. En de brood- en kaasafdeling verhuist naar achterin de winkel. Ook komen de schappen in een verticale opstelling te staan. Verder wordt de huisstijl van Estafette natuurlijk duidelijker doorgevoerd.



De sloop start wanneer de winkel nog gewoon open is. Estafette Breda gaat met Pinksteren dicht, evenals de drie dagen daarna. In rap tempo wordt de winkel gevuld. Met Pinksteren is het de beurt aan de schilders en bouwvakkers, woensdag wordt de DKW in de schappen gezet, donderdag de agf. "Van alle winkels komt wel iemand helpen. De invulling van de schappenplannen is bijvoorbeeld een hele puzzel. Daarvoor kan ik op de hulp rekenen van diverse bedrijfsleiders en assistent-bedrijfsleiders van andere Estafettewinkels."



Ingrid vindt dat de verbouwing heel goed begeleid wordt vanuit Estafette. Wel heeft ze alle ruimte gekregen om mee te denken. "Er wordt echt naar me geluisterd. Dat is fijn. De hulp bij de inrichting is een mooi voorbeeld van de goede sfeer binnen Estafette."

De Praktijkschool

Iedere donderdag lopen diverse leerlingen van de Praktijkschool Breda stage bij Estafette Breda. Ingrid heeft hier heel veel plezier van. "De begeleiding kost wel wat tijd, maar ik krijg er ook veel voor terug. Ze doen van alles: controleren pakbonnen, maken schoon en vullen de schappen. Iedere leerling krijgt een eigen stuk van de winkel onder de hoede. Bij ons leren ze het hele jaar door wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een winkel." Ingrid geeft haar medewerkers overigens alle ruimte voor creativiteit.


Eén van de leerlingen van Praktijkschool Breda vult 'zijn' schap bij

Op 23 juni doen de leerlingen examen. "Dat is altijd heel spannend, zowel voor ons als voor de leerlingen. Vorig jaar was één van de leerlingen zo zenuwachtig. Ik heb alles toen nog even met haar doorgenomen. Uiteindelijk haalde ze het lachend, met allemaal tienen! Het is gewoon heel dankbaar werk."

Organisatie

Ingrid organiseert regelmatig proeverijen, kooklessen en bijeenkomsten in de winkel. Ook daar blijft na de verbouwing voldoende ruimte voor. De proeverijen worden momenteel vaak begeleid door stagiaire Anita. Ze doet de studie wellness and lifestyle. Hier past een stageplek in de natuurvoedingswinkel goed bij.



Estafette Breda neemt ook regelmatig producten af van regionale bedrijven, zoals De Kleine Hoeve en De Beukenhof. Bewoners van De Beukenhof komen ook een aantal keer per jaar in de winkel. "Zij laten de klanten dan van hun producten proeven. Dit waarderen de klanten erg. Dit geldt natuurlijk ook voor de aandacht voor lokale producten."

Sinds een paar weken liggen achterin twee tafels bezaaid met boeken. Hierover zijn al veel enthousiaste en positieve reacties binnengekomen. "We bieden deze boeken tegen een vriendelijke prijs aan. Dit varieert tussen 3,50 euro en twaalf euro."


De boeken die onlangs in de winkel geïntroduceerd zijn

Voor meer informatie:

Ingrid Feltman
Estafette Breda
Ginnekenweg 65
4818 JB Breda
076 5216417
breda@estafette.org
www.estafettewinkel.nl