Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Mede-eigenaar Joost Leendertse: "We zagen het niet aankomen"
Bio-horecaketen The Barn is failliet

Tholen - Het doek is gevallen voor het biologische fastserviceconcept The Barn. Sinds een paar dagen hingen er al briefjes op de deuren van de vier winkels dat ze 'wegens omstandigheden' waren gesloten, maar gisteren is het faillissement uitgesproken. Mede-eigenaar Joost Leendertse is erg geschrokken. "We hebben er met z'n allen zo hard aan gewerkt en helaas vond de bank dit niet goed genoeg. Afgelopen week kregen we te horen dat het niet goed ging en vanaf dat moment hebben we druk gezocht naar liquiditeit. Helaas kregen we geen medewerking van financiële instellingen", zo begint Joost.

Vorige maand nog opende de nieuwste vestiging in Utrecht op Leidsche Rijn. Joost vervolgt: "Deze locatie liep direct goed en we zagen het dan ook niet aankomen. Nu zijn we druk met het kijken naar verschillende mogelijkheden, samen met onze curator dhr. Schuurs. Iedereen is verdrietig en geschrokken. Het is een fantastisch mooi concept en we zijn heel ver gekomen. We zaten in de laatste fase en optimalisatie van het concept, er waren nog een paar kleine puntjes en dan waren we er. Het is een drama voor iedereen die heeft meegewerkt aan dit concept, de medewerkers en ook leveranciers. Ik vind het jammer dat bij het algemene publiek de gezondheid en de waarde voor de natuur niet bepalend is bij aankoop. De prijs is nog steeds bepalend en niet de gezondheid, en dat hebben wij gemerkt. De klant denkt dat hij de prijs later niet hoeft te betalen, maar dat is waar iedereen in de bio-branche tegenaan loopt."

De keten die voornamelijk met biologische en seizoensproducten werkte en lokale leveranciers, had twee zaken in Utrecht, in de Huiskamer op Hoog Catharijne en een recent geopende locatie op Leidsche Rijn. Daarnaast waren er vestigingen in Rotterdam en op de Zuidas in Amsterdam.

Klik hier voor het Biojournaal-interview met Joost naar aanleiding van de opening op Hoog Catharijne in Utrecht (april 2017).

Voor meer informatie: www.thebarnfood.nl

Publicatiedatum: 21-6-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal

 

Reacties:


En net het eko certificaat ontvangen!
Bart, Leiden - 21-6-2018 14:38:08


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *