Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Scholen regio Zutphen wennen aan De Goede Snackbar
"Nu serveren we geen voer meer maar voeding"
Chef-kok Eric van Veluwen verzorgt met zijn concept De Goede Snackbar de catering op drie scholen in de regio Zutphen. Het assortiment hiervan is bijna 40 procent biologisch (daarvoor kreeg De Groene Snackbar als eerste cateraar het bronzen EKO-keurmerk). Hij doet dit sinds de zomervakantie van 2017. In een artikel van Misset Horeca verklaart rector Erwin Lutteke van het Isendoorn College de keuze voor het iets duurdere concept als volgt: "Het is een goede manier om leerlingen bewust te maken van gezond en biologisch. Ook was het een vraag vanuit de ouders waarop wij geanticipeerd hebben. Maar het moest ook betaalbaar blijven." Conciƫrge Veron van Unen van de Vrijeschool in Zutphen zegt dat veel ouders waarderen dat er gezonde producten te krijgen zijn in de kantine. "Nu serveren we geen voer meer maar voeding." De chef-kok hoopt dat de versterkte aandacht voor biologisch doorgetrokken zal worden naar het lesmateriaal.