Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

USA: Biologische melk teruggeroepen door onjuiste pasteurisatie

Producenten van biologische melk, die in delen van New York werd verkocht, hebben een onbekende hoeveelheid melk teruggeroepen. Uit controle bleek dat de melk niet goed gepasteuriseerd was. 

Pelleh Farms uit Swan Lake, New York, heeft vrijwillig de Bethel Creamery volle biologische melk teruggeroepen, zo meldt een consumenten alert van de commissaris van Landbouw, Richard A. Bell. 

"Tijdens een goede pasteurisatie wordt de melk verhit, zodat alle pathogene bacteriƫn, zoals Listeria en Salmonella, worden vernietigd," zo staat in het consumenten alert.
Op dit moment zijn er geen ziektegevallen gerapporteerd die gelinkt kunnen worden aan dit product...Uit een routine inspectie door het ministerie bleek dat deze partij onjuist is gepasteuriseerd."

In het alert stonden geen specifieke details over wat er mis is gegaan bij de pasteurisatie. Pelleh Farms verkocht de biologische melk in Rockland Country en Brooklyn, New York. Er zijn zorgen dat er nog consumenten zijn, die de melk in huis hebben, omdat de melk gelabeld is met een te gebruiken tot datum van 8 april. 

Bron: Food Safety News
Publicatiedatum: