Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Kooihoek winnaar Boerenkaas Cum Laude Award

Als pioniers van de biologische landbouw begonnen Freek Atema en zijn toenmalige vrouw in de jaren zeventig met het melken van een paar schapen. De hobby groeide uit tot een volwaardig bedrijf en werd vanaf 1988 voortgezet in Exel in de Achterhoek. Vanaf het begin werd alle melk zelf verwerkt tot rauwmelkse schapenkaas. "Dat dat ook erg lekkere kaas is, wisten de vaste klanten natuurlijk al lang, maar het wordt nu ook door de experts erkend: De Kooihoek heeft dit jaar de vermaarde Boerenkaas Cum Laude Award gewonnen in de categorie boeren-schapenkaas", vertelt Ellen Stam.



De Cum Laude keuring is de jaarlijkse grote wedstrijd kaaskeuring voor boerenkaas uit heel Nederland. De winnende schapenkaas kreeg maar liefst 96 van de 100 punten. Freek Atema en Ellen Stam, die het bedrijf samen runnen, zijn erg blij met de erkenning die ze met deze prijs voor hun kaas hebben gekregen.



Voor meer informatie: www.dekooihoek.nl
Publicatiedatum: