Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Bio-melk niet opgehaald na faillissement

Bij een groep Duitse melkveehouders wordt sinds afgelopen woensdag de melk niet meer opgehaald. Het betreft zowel gangbare als biologische veehouders. De reden daarvoor is het faillissement van de Berliner Milcheinfuhr Gesellschaft (BMG).

Volgens het Landesbauernverband Brandenburg (LBV) is de schade immens. Naast de gedeeltelijk openstaande betalingen is het nu dus zo dat de zuivelhandelaar de melk van veel bedrijven niet meer ophaalt. Hierdoor raken veel Brandenburgse boeren in de problemen aangezien de koeien elke dag gemolken moeten worden en de opslagcapaciteit voor melk beperkt is op de boerderijen. "We ergeren ons met name over de communicatie tussen BMG en haar leden", reageert Henrik Wendorff, voorzitter van LBV. "Veel boeren staan nu voor een voldongen feit en het is een grote puinhoop." De organisatie heeft de betrokken landbouwers aangeboden om als contactpersoon te fungeren.

Bron: MOZ.de
Publicatiedatum: